22/4/13

Μια παράσταση για την Χαρά!


Ο Γιώργος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του, σας προσκαλούν στην
τελευταία παράσταση της σεζόν για την παράσταση
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»
που μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Κ.Ε.Α Χαρά
Η Ρίτα του θεατρικού έργου είναι ένα καθημερινό κορίτσι με πολλές ευαισθησίες που πιστεύει ότι αποκτώντας γνώση θα αλλάξει την ζωή της. Όσο περισσότερο μελετάει, ανακαλύπτει πως στις μικρές στιγμές και στους ανθρώπους γύρω της βρίσκεται το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο τέλος κάθε παράστασης απλώνει το χέρι στον άνθρωπο που βρισκόταν κάθε μέρα εκεί αλλά άργησε να τον δει.
Την Κυριακή 28 Απριλίου η Ρίτα απλώνει το χέρι στο Κ.Ε.Α Χαρά.
Ο Γιώργος Χριστοδούλου κι οι συνεργάτες του προσφέρουν μέρος των εσόδων της τελευταίας παράστασης της σεζόν ως ενίσχυση για το έργο που προσφέρει.

Δυο λόγια για το Κ.Ε.Α Χαρά
Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» ιδρύθηκε το 1983 από γονείς και το 1986 απέκτησε ιδιόκτητη στέγη στην Παλλήνη. Το 2005 εγκαινιάστηκε.
Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε απάντηση στις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε κάθε οικογένεια ξεχωριστά, εφόσον τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε η κατάρτιση αλλά ούτε και τα απαιτούμενα εφόδια μέσα στις οικογένειες, «Η Χαρά» προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα στους οικότροφους αυτούς εφ’ όρου ζωής, ενώ οι γονείς υποστηριζόμενοι μπορούν να προσφέρουν πιο άνετα τη φροντίδα τους, ανακουφισμένοι πια από τις τεράστιες δυσκολίες που θα προέκυπταν μέσα από την καθημερινότητα.
Κάθε άτομο -είτε με ειδικές ανάγκες είτε όχι- έχει δικές του ανάγκες και άρα αποτελεί μοναδική περίπτωση. Μέσα στο «Χαρά» το κάθε παιδί αξιολογείται ως άτομο με ξεχωριστό χαρακτήρα, ιδιαίτερες ανάγκες και ειδικές δεξιότητες. Για τον κάθε ένα υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Όσοι είμαστε υπεύθυνοι για το άτομο συνεργαζόμαστε με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του και ακολουθούμε κοινή πορεία. Οι γονείς, οι εκπαιδευτές και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καθημερινή φροντίδα των παιδιών βρίσκονται σε στενή συνεργασία και ανανεώνουν τους στόχους αξιολογώντας κάθε φορά την πορεία του ατομικού σχεδίου δράσης. Ο κάθε ένοικος έχει μια απεριόριστη δυνατότητα να γίνει όχι αυτό που θέλουμε εμείς αλλά αυτό που υπάρχει μέσα του με το δικό του τρόπο και το δικό του ρυθμό.
Χορηγός επικοινωνίας: Sin Radio
Κυριακή 28η Απριλίου 2013, στις 19:00
Τελευταία παράσταση της σεζόν για την παράσταση
«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»
που μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Κ.Ε.Α Χαρά
Θέατρο Άλμα
Ακομινάτου 15 - 17 , Αθήνα
Tιμή εισιτηρίου 15€
Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 - 52 20 100
Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθεια, ελπίζουμε να σας δούμε κι εσάς, μια υπέροχη εβδομάδα να έχετε.

8 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Ελπίζω να είμαστε όσοι περισσότερο γίνεται...

   Διαγραφή
 2. εξαιρετική η ιδέα, μπράβο στα παιδιά, θα δω αν μπορώ να είμαι εκεί, αν δεν πάω θεσσαλονίκη, θα είμαι σίγουρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρία μου θα χαρούμε βεβαίως να σε έχουμε παρεούλα, φιλιά σου

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος22/4/13, 11:58 μ.μ.

  ωραία η πρωτοβουλία σας....και μπράβο θα έρθουν η δωρα με την αγγελική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να είσαι καλά, θα χαρούμε να τα δούμε τα κορίτσια

   Διαγραφή
 4. Σπουδαίες ψυχές...σπουδαίοι ρόλοι! Και ξέρεις κάτι blueprints? Η Ρίτα δεν εκπαιδεύτηκε μονάχα...η Ρίτα εκπαίδευσε τον δάσκαλό της,εκπαίδευσε και τους θεατές!Eκπαιδεύεται μονάχα όποιος ξεφεύγει από τις προδιαγραφές και οι ανθρωποι αυτοί πάντα ξεφευγουν!...καλή τους επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έτσι είναι, σε αυτές τις εκπαιδεύσεις κι οι δυο κερδίζουν και μαθαίνουν, έρχονται πιο κοντά "δανειζόμενοι" εμπειρίες και γνώσεις ο ένας από τον άλλο, να είσαι καλά και σε ευχαριστώ

   Διαγραφή

καλώς ορίσατε