6/3/10

Πορ(ν)είες

Ενδιαφέρουσα εβδομάδα δεν μπορείτε να πείτε. Αρχικά τα μέτρα, μετά τα αντίμετρα (βίντεο τζούλιας ντε), όλο και με κάτι είχαμε να ασχοληθούμε. Καθημερινά περνούσα μπλόκα στον πηγαιμό και τον γυρισμό για τη δουλειά, όρεξη δεν είχα καμία (για δουλειά βεβαίως), πορείες χάζευα από το παράθυρο, ο Λυκαβηττός κι η Ακρόπολη δεν ήταν πια το πρώτο μου μέλημα για να χαζέψω όταν έφευγε το βλέμμα μου από την οθόνη του υπολογιστή. Διάφορες ομάδες ανθρώπων βρήκαν το έναυσμα για να παρελάσουν από το κέντρο, απολυμένοι, πολιτικοποιημένοι, μετανάστες, κουκουλοφόροι, γνωστοί κι άγνωστοι όλοι έγιναν ένα κουβάρι που ανεβοκατέβαινε τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου και την Ακαδημίας, ένα ουράνιο τόξο σημαιών και συνθημάτων.
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε και το "Έρχονται χρόνια δύσκολα" που ακουγόταν από παρακείμενα μεγάφωνα, Καζαντζίδη δύσκολα ακούς, αλλά ξαφνικά έμοιαζε επίκαιρος. Λογικές μου φαίνονται οι αντιδράσεις κι οι πορείες, οι κάθε είδους απεργίες, αυτό που με φοβίζει είναι οι ακρότητες που είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουν να συμβαίνουν όλο και συχνότερα, τόσο που δε θα μας κάνουν εντύπωση σε λίγο. Δεν μου αρέσει να γίνομαι μάντης κακών, αλλά τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, πόσο μάλλον ακούσει. Σκληρό σεξ δεν είχε το βίντεο που συζητείται όσο σχεδόν και τα μέτρα, είναι αυτό που δεχόμαστε καθημερινά - και δεν το ευχαριστιόμαστε κιόλας βρε παιδί μου. Ίσως είναι η μόνη λύση, αφού το κάνουμε που το κάνουμε να το κυκλοφορούμε σε dvd και να αγοράζει ο ένας του άλλου για την αλληλοστήριξη. Που ξέρεις, μπορεί και να γίνεις πλούσιος από τη μια μέρα στην άλλη.
Περίεργη αυτή η Άνοιξη, μια λέει πως ήρθε, μια κρύβεται, μια σου χαμογελάει και μια σε τρομάζει, δεν είναι ο Μάρτης που προσπαθεί να δικαιολογήσει το όνομά του, είναι ο γδάρτης που βγήκε παγανιά και θέλει να πάρει τα τομάρια μας. Δεν ξέρω για σας αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το παραδώσω έτσι εύκολα το δικό μου. Μη μασάτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης, πάνω απ' όλα το κεφάλι ψηλά και πάμε μπροστά, οι κάθε είδους νταβατζήδες δε μας ταιριάζουν.

8 σχόλια:

  1. Πραγματικά περίεργη Άνοιξη.. και καταπιεστική..
    να δούμε που θα καταλήξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντιστέκομαι με χρώματα. βέβαια μου έχει φύγει η μέση με τα τσουβάλια χώμα και το πορτοφόλι στον φυτωριά ο οποίος μόνο που δεν χειροκροτεί κάθε φορά που με βλέπει από μακριά μα δεν γαμιέ... χρώματα παντού.
    και ναι τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα. πολύ φοβάμαι και εγώ πως όλα αυτά που συμβαίνουν είναι απλά και μόνο η αρχή. μα σαν βλέπεις αδύναμα βλαστάρια να σηκώνουν το χώμα να ξεπροβάλουν μόνο όνειρα μπορείς να κάνεις.
    φιλιά σου. καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαίνεται δύσκολο αλλά θα βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε πιστεύω. Καλό σου βράδυ και φιλιά σε όλους τους ενοίκους του Πύργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα μισά να είναι αλήθεια από όσα λέει η κυβέρνηση και το διεθνές νομισματικό ταμείο για την οικονομία της ελλάδος, θα έπρεπε όλοι να βοηθάμε τη χώρα μας και όχι να κάνουμε πορείες. εμείς ψηφίζουμε αυτούς που μας κλέβουν, γιατί διαμαρτυρόμαστε τώρα;;;

    είναι πιο χρήσιμες οι πορείες και οι φασαρίες από το να δουλεύουν;

    που αποσκοπούν;;;

    εκτός και αν διαμαρτύρονται γιατί κάποιος έκλεψε τις ιδιωτικές στιγμές της τζούλιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. revolution is near!

    hugZz & kisses
    kalo ypoloipo s/k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περίεργη μέρα σήμερα... όσο πάει και χαλάει το χρώμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς αυτό... Το είπε ο Λάκης εκπληκτικά στο προηγούμενο τσαντήρι.. "Θα βάλουμε πλάτη αλλά δεν θα στήσουμε κώλο.." Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistiwna περιεργότερη δε γίνεται, επίσης δεν με περιμένουν και πολλές εκπλήξεις για το που θα καταλήξει... φιλιά να είσαι καλά

    b|a|s|n\i/a μαζί σου, κι εγώ κάπως έτσι αντιστέκομαι... φιλιά πολλά (θα πρέπει να παίξουμε τους κηπουρούς παρέα κάποια στιγμή)

    ria δεν διαφωνώ εντελώς, πάντως για να ξέρεις ουδέποτε ψήφισα τον ένα ή τον άλλο, οπότε έχω κάποιο δικαίωμα να λέω ότι οι κλέφτες να πληρώσουν για αυτή την κατάσταση κι όχι εγώ, αρκετά έχω συνεισφέρει, καιρός είναι κι άλλοι να παίρνουν σειρά, την καλησπέρα μου

    mahler76 εγώ κυρίως ελπίζω, δεν πιστεύω μέχρι να δω, φιλιά από όλους μας

    {.πavλος.} από το στόμα σου... να είσαι καλά και πολύχρονος (για τη μέρα του π ντε)

    mamma όλες οι τελευταίες ημέρες περίεργες είναι, να προσέχεις καλή μου, σε φιλώ

    Fevis συμφωνώ εντελώς με την ατάκα του, φιλιά πολλά γλυκιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε