15/3/10

Revolution ή τα πάντα όλα...

Εντάξει λοιπόν, πήραμε το ελεύθερο για υπερατλαντικά ταξίδια προς το μεγάλο μήλο άνευ βίζας, που είναι και το όνειρο του μέσου Έλληνα. Η δε μεγάλη θεία Dionne (που μου άρεσε μέχρι σήμερα) λόγω απειλής λέει της ζωής της δεν τραγούδησε σήμερα στο Μέγαρον - οποίο πλήγμα επίσης για τον μέσο Έλληνα. Σήμερα λοιπόν ο νέος Φ(α)ΠΑς που σαφώς και δεν αγγίζει τον μέσο Έλληνα μιας κι ο νέος μέσος τέτοιος έχει ψιλο (έως χονδρο) - χαθεί. Ή του ύψους ή του βάθους γίναμε, το μέσον, το μέτρον, το άριστον έχουν εκλείψει ούτως ή άλλως.
Όταν λέμε για επανάσταση εννοούμε την δικιά μας, την εσωτερική ή εξωτερική που θα έρθει να αλλάξει κάποια πραγματάκια καθημερινότητας που θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν τον απόλυτα τακτοποιημένο μικρόκοσμό μας.
Σαν τα πάντα που ξυπνούν από τη χειμέρια νάρκη και καταβροχθίζουν μπαμπού με τεράστια όρεξη έτσι κι εμείς "ξαφνικά" είδαμε το φως το αληθινό, συνειδητοποιήσαμε (λέμε τώρα) ότι τόσα χρόνια μας έκλεβαν (και ζητάμε εκ των υστέρων τα κλεμμένα πίσω...), αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι χειρότεροι των Ευρωπαίων σε όλα τα επίπεδα (κοντεύουν να μας πείσουν) κι ότι σώνει και ντε πρέπει να βάλουμε πλάτη και να παλέψουμε να "ξανα"κερδίσουμε τα άλλοτε "κεκτημένα". Ως άλλοι μαρμαρωμένοι βασιλείς τραγουδάμε ένδοξα άσματα τύπου "πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικός μας θα' ναι" (ο 14ος ντε, γιατί ο 13ος είναι και γρουσούζικος και δεν τον θέμε). Πάντως μια αντίδραση υπάρχει: άλλοι αντιδρούν στους δρώντες (σε αυτούς που μας παίρνουν μέτρα - φτου σκόρδα), άλλοι στους αντιδρώντες (γιατί ενοχλούνται στην μετακίνηση π.χ.), άλλοι και στους μεν και στους δε, μια κατηγόρια προς όλες τις κατευθύνσεις τη διακρίνεις τελευταία.
Τα κοάλα πάλι την ακούν τρώγοντας ευκαλύπτους για αυτό και στη λαϊκή ρήση έμεινε το "τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα", είναι χαρούμενα στον κόσμο τους, όλα πάνε καλά όσο υπάρχει το "χόρτο" τους, ράστα σε ένα κόσμο που χάνεται, ο Μάρλεϋ δεν είναι πια κοντά μας, κι αυτά νιώθουν τα δάση τους να συρρικνώνονται μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι τόσο αλλού που δεν έχουν διάθεση για επαναστάσεις κι άλλα αντιδραστικά. Πιστεύουν πως ο θεός των κοάλα τα πάντα εν σοφία εποίησε, οπότε που να τρέχεις bro, μέχρι να πηδήσεις στο επόμενο δέντρο η φωτιά σε έχει προλάβει, οπότε κάθισε να το απολαύσεις το φλαμπέ...
Το θέμα μας είναι όμως αν θα κάτσουμε να "απολαύσουμε" τη φωτιά που μας σιγοκαίει, αν θα φύγουμε μακριά ή αν θα προσπαθήσουμε να τη σβήσουμε. Γιατί όπως όλα τα "είδη προς εξαφάνιση" περιμένουμε τη βοήθεια ενός ανώτερου όντος να μας σώσει και δε βλέπουμε τον απλούστερο τρόπο: την προστασία της περιουσίας μας χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δούνε και λαβείν κι όταν μιλώ για την περιουσία μιλάω για τις αξίες του ίδιου μας του εαυτού. Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ να χάνουμε και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας και να γινόμαστε επαίτες παντού. Στο εξωτερικό, στο εσωτερικό, ακόμη χειρότερα στο εσωτερικό μας.
Viva la revolution αγαπητοί μου, είναι καιρός να ταρακουνηθούμε λίγο, έστω εσωτερικά, μπας κι αρχίζει να αλλάζει κάτι στη στασιμότητα, μπας και φύγουν τα κουνούπια που λυμαίνονται το αίμα μας.
Υ.Γ: Βάση έγκαιρων πληροφοριών η Άνοιξη θα έρθει, μου το είπαν κάτι μαργαρίτες που πάνε να ανθίσουν και πιστέψτε με, δε χρειάζονται τη ζεστασιά των μολότωφ για να το κάνουν...

9 σχόλια:

  1. η άνοιξη εδώ είναι. και θα είναι. άσχετα αν μας χαμογελά ολίγον χειμωνιάτικα τελευταία. τα άνθη στέκονται αγέρωχα και ατρόμητα.
    κατά τα άλλα μόλις διάβασα ότι η εκκλησία θα αντιδράσει στην κρίση με εγκύκλιο που θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την κυριακή.
    για γέλια και για κλάματα.
    καλησπέρα σου! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να δεις επαναστάσεις που έρχονται! Εσωτερικές και εξωτερικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καμιά φορά θα ήταν πολύ χρήσιμο έστω και για λίγο να μπορούμε να φάμε το χόρτο μας σαν τα Κοάλα και να είμαστε ευτυχισμένοι. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τη γλυτώνουμε: και φέτος η Άνοιξη εδώ είναι :)

    κατά τα άλλα... viva la revolution!
    ;)

    Φιλιά -μου λείψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας ξεκινήσει ο καθένας με την προσωπική του επανάσταση και να σταματήσει να βλέπει κοντόφθαλμα και ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε κ ως κοινωνία... Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει παιδεία κόβουν κ απο την εκπαίδευση...

    α κ νομίζω πως θα σε πιστέψω... ήταν αρκετά έγκυρη η πηγή σου για την άνοιξη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα που καταργήθηκε η βίζα, έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο και άνοιξε ο δρόμος για να ζήσουμε μαζί τον κολασμένο και αδυσώπητο έρωτα μας στην λατρεμένη Αμερική, όπου οι ομογενείς κρατούν την Ελλάδα μέσα τους κλπ κλπ! Σε περιμένω πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @sikia
    όταν λες μέσα τους εννοείς αυτό που κατάλαβε το σιχαμερά πρόστυχο μυαλό μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. b|a|s|n\i/a καλησπέρα με μια καθαρά Ανοιξιάτικη πλέον διάθεση, καλά έκαναν κι αντιστάθηκαν τα άνθη μας, ήξεραν αυτά, όσο για την εκκλησία και τις αντιδράσεις της είναι για γέλια γενικώς, φιλιά πολλά

    ksipnistere θα σας έχω υπόψη μου

    Hfaistiwna αυτές περιμένω κι εγώ φίλτατε, κυρίως τις εσωτερικές (αυτές θα φέρουν και τις άλλες τελικά)

    mahler76 ναι, αλλά το τρώμε καιρό τώρα, οπότε μάλλον είναι ώρα να ξυπνήσουμε, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νατασσάκι ναι, εδώ είναι και μας χαμογελά, κι εμάς μας έλλειψε, άντε κανόνισε...

    ειρηνη να δούμε από που αλλού θα κόψουνε και θα κόψουμε... όσο για την Άνοιξη ελπίζω να φέρει κι άλλα καλά εκτός από την αλλαγή διάθεσης

    sikia όντως έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο καλό μου, αρκετά με τις ημέρες του Αγίου Πατρικίου ώρα να γιορτάσουμε την Επανάσταση του 21... φτιάξε μπακαλιάρο κι έρχομαι

    mahler76 τς, τς, δεν το περίμενα αυτό από άνθρωπο του επιπέδου σας, μα που πήγε το μυαλό σας πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε