14/12/06

Birimba Lessons Vol 1

Γενικά: Τούτα τα μαθήματα δεν παραδίδονται για τη γνωστή ηττοπαθή birimba addicted (sic) φίλη, αλλά για όσους θέλουν απλά μερικές πρώτες πληροφορίες για τα μυστικά του παιχνιδιού ή για όσους δεν θέλουν να παίζουν σαν κι αυτή...

Βήμα 1ο (Βασικό) - Αυτά είναι τα τραπουλόχαρτα ανά χρωματική κατηγορία:

♠ Μπαστούνι (άλλη διατύπωση: το μαύρο που δεν είναι σπαθί)

♣ Σπαθί (καλά, αυτό το ξέρεις)

♥ Κούπα (και καρδούλα γίνεται δεκτό)

♦ Καρό (άλλη διατύπωση: όχι καρδούλα, το άλλο κόκινο)

Βήμα 2ο (επίσης βασικό, όχι απαραίτητο, εξαρτάται από τα νεύρα των συμπαικτών σου) - Σε παιχνίδι τριών παικτών:
Κάνεις ότι περνά από το χέρι σου να τους σπάσεις το ηθικό, δηλαδή: θα μου φέρεις σε παρακαλώ λίγη κόκα / νερό / κλπ, γκράνιαξα τόση ώρα ξεραήλα ή ν'αλλάξουμε θέσεις μωρέ γιατί στραβολέμιασα, πλαγίως δεν βλέπω καλά το Dream... Επίσης μπορείς να επικαλεστείς κάποια φυσική ανάγκη και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει το γούρι.

Βήμα 3ο (εντελώς προεραιτικό) - Σε παιχνίδι ζευγαριών:
Σε αντίθεση με το βήμα 2 προσπαθείς να είσαι συνεργάσιμος με τον συμπαίκτη σου και όχι να του σπας τα νεύρα (π.χ. όταν σου λέει κόψε - κόψε, δε σημαίνει κόψε τα νύχια, το λαιμό σου ή από φίλος, αλλά πάρε και κάνα ρημαδόχαρτο από κάτω γιατί θα μας πάρουν τα σώβρακα οι άλλοι).

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική, κ.λ.π.

Υ.Γ: Θα επανέλθω άλλη φορά με ακόμη πιο αποκαλυπτικά μυστικά/λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω παιχνίδι (ή και βασανιστήριο, αναλόγως)

9 σχόλια:

  1. Εδώ μάλλον ταιριάζει
    ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΜΠΙΡΙΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/06, 12:48 μ.μ.

    Αν ισχύουν τα ανωτέρω, ερωτώ:
    - Γιατί όταν ο άλλος λέει: πάγο, κόκα-κόλα, πασατέμπο, νερό, σάμαλι, κοκ, τσιγάρα, τασάκι, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου, τρέχεις να τα φέρεις...
    - Γιατί πάντα η έρμη και όχι άλλος απαιτεί να αλλάξουν οι θέσεις (ίσως γιατί χάνει μονίμως, θα μου πεις, και αναζητά αλλού τις αιτίες...)
    - Δεν ξέρω τα σπαθιά. Τα μπαστούνια ξέρω, γιατί κάθε φορά που βγαίνει πρώτο φύλλο, λέει μια ψυχή: ε, βέβαια, εμένα μόνο μπαστούνια μου πέφτουν. Σε άλλους οι κούπες και οι τζόκερ...
    - Σημασία δεν έχει το κόψε-κόψε. Εχει ο τρόπος. Άλλο να πεις κόψε με ένα υπονοούμενο στο μάτι, ένα σκαστό χαμόγελο στο στόμα και μια φιλική προτροπή και άλλο να ουρλιάζεις ΚΟΨΕ - ΚΟΨΕ λες και εξαρτάται η ζωή όλων μας από αυτό και εάν δεν το κάνω θα έρθει ο Αρμαγεδδών, η δευτέρα παρουσία και η Ελένη Λουκά ταυτόχρονα να μας κάνουν χιλιάρα επί τόπου....
    - Επίσης υπενθυμίζω for future references ότι όποιος κερδίζει ξανακάνει αμέσως, οπότε στην εποχή των βαρέων εργασιών όπου ζούμε, κάθε στιγμή ανάπαυσης είναι πολύτιμη.
    Περιμένω με αγωνία το επόμενο τεμάχιο των μυστικών/λεπτομερειών και σκοπεύω να σε μαγνητοφωνήσω την ώρα που τα παίρνεις, έξαλλος επειδή κάποια ψυχή κερδίζει παρτίδες αβέρτα (αν και βέβαια έχει καιρό, τελευταία, να συμβεί αυτό προς μεγάλη έκπληξη όλων).
    Που θα πάει; Κάποτε θα μάθω και τα σπαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό μου χίονι όπως είπα και στο εισαγωγικό σημείωμα δεν αναφερόμουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σ'εσένα, γιατί έσπευσες να αυτοκαρφωθείς; απλά μου δίνεις πολλές λαβές και δε σου κρύβω ότι οι βραδυές μπιρίμπας μαζί σου είναι by far απολαυστικότερες κι από την καλύτερη κωμωδία (θα πάμε να δούμε τα πιγκουϊνάκια αλήθεια;)

    ayte mou και λίγα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω καταφερει να μαθω μπιριμπα, ποτε! Γκρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Bill μου, ποτέ δεν είναι αργά κι εγώ στην ηλικία σου περίπου έμαθα, χμμμ, μου βάζεις ιδέες τώρα,μήπως ν'αρχίσω να παραδίδω μαθήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε καλά, θα τα βρούμε, εκεί θα κολλήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστο κι αυτο...δασκαλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε