15/12/06

Σεμινάρια Εργασιακής Αναζήτησης;

Γαμώτο πάλι το καλύτερο έχασα. Μια μέρα άδεια είπα να πάρω, να πάω να δω τους δικούς μου στο χωριό, να χαλαρώσω και να ξεκουραστώ και στη δουλειά έγιναν τ’απίστευτα.

Έφεραν ειδικό «λέει», που έκανε ανάλυση ικανοτήτων, χαρακτήρων και άλλων εσωτερικών αναζητήσεων. Εμένα που έλειπα μου είχαν κρατήσει μια κενή θέση για την «ψυχή μου» - η οποία εκείνη την ώρα περιπλανιόταν σε άλλα επίπεδα, ονειρικά για την ακρίβεια, μετά από κάμποσες κούπες κρασί. Για να επανέλθω όμως, η εσωτερική αναζήτηση άρχισε με μια σκιαγράφιση του ενός συναδέλφου προς κάποιον άλλο – σκηνή που περιείχε γέλιο, κλάμα, μπηχτές, μαχαιριές, κ.ά όμορφα συναισθήματα.

Μετά από μια μικρή παρένθεση όπου οι αναλυόμενοι προσπάθησαν να μαντέψουν την ηλικία, το ζώδιο και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του αναλυτή τους, πέρασαν στο δια ταύτα: ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ και γράψτε τι θέλετε και τι αισθάνεστε ότι λείπει από την εργασία σας... Ούτε σε διαγώνισμα της τρίτης λυκείου σου λέει τέτοιο άγχος. Πρώτα μας χαλαρώνεις με κουκουρούκου αναλύσεις και μετά μας πετάς στη μάπα: γράψε όσο πιο αληθινά μπορείς τα αισθήματά σου, για τη δουλειά σου, το αφεντικό σου, κλπ. Μα που ήμουν; Έχασα μια μοναδική ευκαιρία να το κάνω μπάχαλο το μαγαζί, αλλά πληροφορήθηκα ότι τα εν λόγω «σεμινάρια» θα επαναλαμβάνονται τακτικά – μάλλον κάθε Παρασκευή – οπότε θα έχω θέμα για πολλά πολλά posts από εδώ και πέρα νομίζω.

Υ.Γ.: Περαστικά σε άρρωστους και αισθανόμενους ψυχοσωματικά χάλια, ρίξτε το έξω παιδιά, γιορτές έρχονται, μην αφήσετε τίποτα να σας πάρει από κάτω.

4 σχόλια:

 1. Έχω μια ερώτηση: Ο ειδικός τις κόλλες όπου ο καθένας έγραψε τα αληθινά του αισθήματα για το αφεντικό θα τις κρατήσει για τον εαυτό του ή μήπως θα τις «μοιραστεί» με το αφεντικό; Διότι τότε θα πέσει μεγάλο γέλιο... Είναι σαν να σας ζητάνε να γράψετε ψέμματα από την αρχή. Βέβαια, ξέρω και άλλες επιχειρήσεις όπου έχουν συμβεί τέτοια ή περίπου τέτοια, με κάποιες φορές θετικά αποτελέσματα αλλά τις περισσότερες με μπάχαλο και μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υπήρχαν πριν. Ας είμαστε θετικοί πάντως. Τουλάχιστον, δίνει μια διαφορετική νότα στο γραφείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τις μοιραστεί με το αφεντικό, αλλά έχεις δίκαιο όσον αφορά ότι το πράγμα θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερο μπάχαλο από το υφιστάμενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μα δεν καταλάβατε ήταν και το αφεντικό μπροστά
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να σου πω την αλήθεια νόμιζα ότι θα έγραφες κείμενο για το πώς θα παρατήσουμε το boss και τον ειδικό του, θα αναζητήσουμε νέα δουλειά και γενικότερα...θα πάρουμε μια ανάσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε