27/5/14

Νίκη ή Ήττα;

Τελείωσαν λοιπόν κι οι εκλογές, με τους περισσότερους (κατά την προσφιλή τους τακτική) να δηλώνουν νικητές. Υπήρξαν κι οι λίγες εκείνες περιπτώσεις που παραδέχτηκαν την ήττα τους βέβαια (εκεί όπου δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς) αλλά σε γενικές γραμμές όλοι είναι χαρούμενοι...

Το θέμα είναι εμείς ως ψηφοφόροι δηλώνουμε χαρούμενοι; Νιώθουμε ότι κάτι έγινε, κάτι άλλαξε ή θα επανέλθει η πρότερη κατάσταση όπου μας βαράνε από παντού και δεν ξέρουμε από που να φυλαχτούμε; Όπως και να έχει δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μόνο με την ψήφο θα αλλάξει η κατάσταση, πρέπει να είμαστε ενεργοί και παρόντες, όχι παθητικοί παρατηρητές των γεγονότων. Το να κριτικάρεις εκ του ασφαλούς και χωρίς συμμετοχή δεν σημαίνει τίποτα, τουλάχιστον για τους κρατούντες, αλλιώς εκλαμβάνουν την καθημερινή πίεση κι αλλιώς την μια κάθε τετραετία...

Να είστε έτοιμοι για πολύ μελλοντολογία αυτό τον καιρό, θα νιώσετε ότι σε πολύ λίγο καιρό (άντε σε ένα ορίζοντα εκατονταετίας) όλα θα είναι ρόδινα, θα ζούμε στον επίγειο παράδεισο, θέσεις εργασίας παντού, ανάπτυξη και σαξές (για διαβάστε ανάποδα την λέξη... και με ένα κενό ανάμεσα...) στόρια (όχι αυτά των παραθύρων ντε, η ιστορία - οι ιστορίες) κι άλλα πολλά απίστευτα πράγματα που ούτε ο Ισαάκ Ασίμοφ ( Исаак Юдович Озимов) δεν είχε καταγράψει στον φανταστικό του κόσμο. 

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να συνεχίσετε τον μικρό ή μεγάλο αγώνα σας για να κάνουμε παρέα αυτό τον κόσμο καλύτερο. Ξεκινάμε από τα μικρά και καθημερινά (τον δικό μας μικρόκοσμο) και επεκτεινόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη ακτίνα, αλλάζοντας οι ίδιοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα.

10 σχόλια:

  1. Όλοι θεωρουν τους εαυτους τους νικητες! Αντε να βγαλεις άκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα δεν βγάζεις... το θέμα είναι εμείς πότε θα βγάλουμε άκρη... καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/14, 11:56 μ.μ.

    Μελλοντολογία; Επιστημονική φαντασία;
    Άντε καλέ... Κινδυνολογείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό κάνω μάλλον αγαπητό ανεκπλήρωτο... με κατάλαβες με την μια

      Διαγραφή
  3. Γιόκα μου, σωθήκαμε, μόνο αυτό σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπαμπά επιτέλους, σαξές κι ανάπτυξη να φαν κι οι κότες...

      Διαγραφή
  4. Η ψήφος είναι πάντα μια καλή ευκαιρία, αλλά ο λαός την (πέταξε) χάρισε ελαφρά την καρδία. Ας μην αναρωτιόμαστε τώρα αν είναι ευχαριστημένος, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο άλλωστε, τα γνωστά... Καλημερούδια! Τι ωραία μουσική :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα σου, από χαμένες ευκαιρίες άλλο τίποτα... να είσαι καλά και με το κεφάλι ψηλά.

      Διαγραφή
  5. Στο μεταξύ, δυο ώρες μετά, εξακολουθώ να ακούω την μουσική σου! Χάρμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που σου αρέσει η λίστα μας (απλά αυτό το διάστημα δεν έχει ζωντανές εκπομπές από μένα λόγω φόρτου εργασίας)

      Διαγραφή

καλώς ορίσατε