20/8/11

Καλοκαιρινές διακοπές...

για λίγο. Οι πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές ήρθαν και πέρασαν κι ούτε που τις πολυκατάλαβα, θες η διάθεση λίγο πεσμένη, θες οι δυνατότητες ένεκα κρίσης περιορισμένες σε προορισμούς, πολύ θέλει; Η πρώτη βδομάδα πέρασε στο γνωστό Κορινθιακό χωριό που δεν αντιστέκεται καθόλου πλέον στον κατακτητή, συγγνώμη Αθηναίο εποικιστή εννοούσα, οι μεζονέτες έχουν εξαπλωθεί παντού και τα καλοκαιρινά μάραθα και γλυκόριζες έχουν αντικατασταθεί από χιλιάδες τόνους μπετόν. Ευτυχώς οι διαδρομές μου ήταν σύντομες από το σπίτι στη θάλασσα και πίσω - δις ημερησίως παρακαλώ, ξαναθυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια. Τα παιδιά στην παραλία κάθε πρωί έφτιαχναν κι από ένα πυργάκι στην άμμο που συνήθως η απογευματινή πλημμυρίδα τα κατέστρεφε προς μεγάλη τους απογοήτευση. 
Το καλύτερό μου μπάνιο ήταν πάντως την ημέρα που είχε συννεφιά, προς στιγμή απείλησε κι ότι θα βρέξει, με πολύ αέρα και κύμα όπου λίγοι παράτολμοι πήγαμε παραλία κι έτσι καθάρισε μυαλό και σώμα όπως έπρεπε. Είναι από τις στιγμές που θεωρείς ότι πρόκειται για την απόλυτη ξεκούραση κι ηρεμία παρόλη την οργή της φύσης.
Η επιστροφή στην Αθήνα εκτός των γνωστών ενοίκων του πύργου που μου είχαν λείψει, με έφερε σε επαφή με τους φίλους που επίσης παρέμειναν στο άστυ και βραδυνές βολτούλες στην Πλάκα και το κέντρο, κρασάκι και μεζές, τραγούδι, εορτασμό γενεθλίων, μπάρμπεκιου σε βεράντα φίλων, ημερήσιο μπανάκι στο Θυμάρι και μετά ουζάκι με τον ήλιο να δύει στο Σαρωνικό χαρίζοντας χρώματα μοναδικά.
Βέβαια βρήκα και την ευκαιρία να κάνω αρκετές δουλειές που είχαν μείνει πίσω λόγω εργασίας, και κυρίως κηπουρική, αλλαγές θέσεων και γλαστρών, (η Ταμάρ ψάχνει σήμερα το σπιτάκι της που της το μετακόμισα άλλη μια φορά, στο τέλος θα το πάρει στον ώμο και θα μας εγκαταλείψει)
Μια καυτερή πιπεριά για κάθε
κακή σκέψη ή λέξη
και τέλος από βδομάδα και πάλι στα γνωστά, σπίτι δουλειά περίπου, με τη μισθοδοσία χαμηλότερη από Ιούλιο (κι αναδρομικά από 1/1/11) - τυχαίο που άρχισε καλοκαίρι άραγε; - κι ένα Σεπτέμβρη που προβλέπεται καυτός από πολλές απόψεις - τον Τζέφρυ και τον Μπένυ τους μέσα δηλαδή, ποια γιαούρτια, ακρίβυναν κι αυτά, με τα ληγμένα και τα σκουπίδια να τους πάρουν κατόπι - εδώ οφείλω και μια εικονική αφιέρωση στους παραπάνω:
και κλείνοντας την παρένθεση, να διαπιστώσω απλά ότι έχει χαθεί η μπάλα γενικώς κι ελπίζω να βρεθεί κάποια στιγμή γιατί χωρίς αυτή παιχνίδι δε γίνεται.

Μια Μαχάων ρουφά από την ανθισμένη βουκαμβίλια
Όσοι κάνετε διακοπές σας εύχομαι καλό υπόλοιπο κι όσοι επανήλθατε πάρτε βαθιά ανάσα και σκεφτείτε τον δικό σας τρόπο αντίστασης σε όσα σας / μας συμβαίνουν.
Το μπλε που μου λείπει περισσότερο

16 σχόλια:

  1. Τέλος οι διακοπές για μένα..
    Χαρήκαμε και για φέτος τη θάλασσα! Και εσείς δεν πάτε πίσω όμως! Χρόνια πολλά και για τα γενέθλια!!! ;) Μπαρμπεκιου με τέτοια ζέστη;;; Είστε τρελοί;;;
    γυρίζω στη δουλειά και βρίσκω τις εγκυκλίους για τα αναδρομικά του ΦΜΥ και τις νέες κρατήσεις.. πονοκέφαλος με έπιασε.. Από Ιούλιο όμως δεν είναι ανδρομικά;
    Ξέρεις από μισθοδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλό φθινόπωρο λοιπόν και μη χάνεις το χιούμορ σου, μια καλή μου φίλη λέει το σοφό "σιγά.. λεφτά θα πάρουν όχι ψυχή.. " :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άσε το παράπονο αυτό το έχω που τελειώνουν οι διακοπές έτσι απότομα(καλά εγώ έχω ακόμα έναν μήνα περίπου).Γιατί δεν υπάρχει ένα διάστημα μεταδιακοπών να προσαρμοστούμε στην ιδέα ότι τελειώνουν οι διακοπές (απορία μου εδώ και χρόνια ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μόνο που έφυγες έστω και για λίγο από την καθημερινότητά σου, είναι κάτι. άλλαξες παραστάσεις, φόρτισες τις μπαταρίες σου. οι αντιξοότητες, ποτέ δε σταματούν να μας επισκέπτονται!

    χαλάρωσε, φτιάξε τις γλάστρες σου και καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι όμορφη εποχή τελικά το καλοκαίρι. αν είσαι εκτός πόλης και καθημερινότητας. έχει μία δική του ξεγνοιασιά και ελευθερία.
    καλό και όμορφο καλοκαίρι να συνεχίσουμε να έχουμε. φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σήμερα του ήλθα φορτσάτη...τι σε πειράζουν καλέ οι μαιζονέτες? Δηλαδή εμείς οι "μετανάστες" που θέλουμε κάποτε να επιστρέψουμε γιά να στεγνώσει το κοκκαλάκι μας και δεν ευτυχίσαμε να έχουμε παππού και γιαγιά στο χωριό να μας αφήσει μια βάση ενω συχαινόμαστε αβάσταχτα την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις. ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ? Δεν τις αγαπώ τις μαιζονέτες γιατί δεν θέλω άλλες σκάλες στη ζωή μου αλλά .... κάτι και γιά μας ας χτιστεί πιά. Το καλοκαίρι φίλε μου γιά όλους πέρασε γρήγορα και για σένα που όπως φαίνεται δεν είχες σούπερ-διάθεση αλλά και γιά μας που το χαρήκαμε όσο ποτέ. Οι ευλογημένες μέρες περνάνε πάντα γρήγορα. Και κλείνοντας να μην παραλείψω να εννόσω τις "ευχές" μου με τις δικές σου γιά το γνωστό δίδυμο Τζέφρυ-Μπένυ. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διακοπές προβλέπονται τον Σεπτέμβρη..
    Είναι η εποχή της "γραίας"!
    Με το μυαλό ταξίδια κάνω για να μη χάσω την ελπίδα μου.. όχι για μένα αλλά για εσάς τους νέους...
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistiwna καλή σου επιστροφή κι εσένα, όχι από εργατικά δεν ξέρω και πολλά κάτι για αναδρομική ισχύ από Ιανουάριο άκουσα όμως και με φόβισε, άσε που έρχονται κι άλλα όπου να' ναι, να είσαι καλά πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζίνα επίσης, όλα καλά να σας πάνε, όσο για τα λεφτά δεν έχεις άδικο, απλά αν μας τα πάρουν όλα όπως και να το κάνεις δεν θα μπορούμε αν μη τι άλλο να κινηθούμε ή να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν, οπότε η ψυχή εκεί αρχίζει και βράζει όσο να το κάνεις, η αισιοδοξία δεν χάνεται ευτυχώς, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περσέα έχεις δίκιο, ένα διάστημα προσαρμογής που λένε και στο στρατό, έτσι για να χρυσώσει το χάπι λίγο, μακάρι να ήμουν ακόμη μαθητής (ή ακόμη καλύτερα δάσκαλος κλπ... πόσες αργίες θα είχαμε ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ria ευτυχώς που έχω τις γλάστρες κι ασχολούμαι δε λες, εκεί ξεσπώ κι είναι το τέλειο αγχολητικό μπορώ να σου πω, πότισμα, λίπανση, κλάδεμα, μεταφύτεση είναι εργασίες ότι πρέπει για να ξεφεύγει ο νους, να περνάτε όμορφα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. b|a|s|n\i/a συμφωνώ εντελώς, είμαι καλοκαιρινός κι Ανοιξιάτικος τύπος ούτως ή άλλως (και πόσο μου τη δίνει όταν ακούω φίλους ή συναδέλφους να μου λένε: άντε να χειμωνιάσει... δε θέλω Χειμώνα λέμε), φιλιά πολλά κι από μένα αγαπητέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ginger δεν έχω τίποτα καλή μου με τις μαιζονέτες ως κτίσμα ή φιλοσοφία γενικώς, απλά όταν έχεις ζήσει ένα τόπο στην "μη πειραγμένη" του εκδοχή και τώρα εκεί που έπαιζες, μάζευες αγριολούλουδα και χόρτα, έφευγε το μάτι σου ΄- κάνει διαφορά να βλέπεις απλωμένα ρούχα και αμφιβόλου αισθητικής κτίσματα... τα τρώω στη μάπα και στην πρωτεύουσα βλέπεις κι η μεταφορά τους στο άλλοτε εξοχικό με κουράζει αν μη τι άλλο, τεσπά καλά να είμαστε όπου κι αν είμαστε, σε φιλώ κι ελπίζω οι ευχές μας να πιάσουν τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιαγιά Αντιγόνη μια χαρά είναι οι διακοπές το Σεπτέμβρη, μακάρι να μπορέσω να την κάνω λίγες ημέρες και φέτος, θα ήταν τέλεια... όσο για τα ταξίδια του μυαλού καλά που μας επιτρέπονται ακόμη αυτά... τις ευχές μου για ότι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν είσαι Δημόσιος Υπ. Αναδρομικά το 1 και 2% από 1-2-11, μισό κίνητρο από 1-7-11, αυτά.. Αυτές τις μέρες παιδευόμαστε και εμείς.. είναι πολλά τα κομμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hfaistiwna Δημόσιος δεν είμαι... αλλά τα κομμένα γίνονται όλο και περισσότερα, ελπίζω να μη μας κόψουν και την διάθεση γενικότερα (μην πω για την ελπίδα ειδικότερα ή άλλα πιο ακατάλληλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε