27/5/11

Ζητείται ελπίς ...

Υπάρχει διάχυτο στην ατμόσφαιρα ένα αίσθημα ότι κάτι γίνεται, ότι κάτι θα γίνει, ότι δεν μπορεί, θα αλλάξουν τα πράγματα. Όσο κι αν οι σκεπτικιστές κι οι εγωπαθείς μπορεί να ενοχλούνται από κινήσεις τύπου «αχρωμάτιστες συγκεντρώσεις σε πλατείες – ή αγανακτισμένοι πολίτες» αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει.
Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα όλους αυτούς που το μόνο στο οποίο στέκονται είναι ότι κλείνουν οι δρόμοι, ότι κλείνει το κέντρο - δηλαδή ποιο κέντρο;  αυτό που κάποιοι προσπαθούν να σκοτώσουν με διάφορους τρόπους και για περίεργους σκοπούς; - και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ή όλους αυτούς που από τον καναπέ ή το laptop κατακρίνουν αυτούς που έχουν το κουράγιο να εναντιωθούν σε αυτή τη μέγγενη που σφίγγει όλο και περισσότερο. Δεν μπορώ να δεχτώ ανθρώπους μορφωμένους που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο και που τρώνε το χάπι του «μαζί τα φάγαμε», «όλοι φταίμε κι όλοι πρέπει να κοπιάσουμε». Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις τρέχουν καθημερινά σε ξέφρενους ρυθμούς, κάποιοι σίγουρα θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το σίγουρο ναυάγιο που έρχεται στην πολιτική σκηνή της χώρας αλλάζοντας άρδην τις μέχρι πρότινος κοινές τους απόψεις και θα θελήσουν να παρουσιάσουν ένα νέο πρόσωπο σωτήρα, ελπίζω με παταγώδη αποτυχία. Αυτό που θέλω να πιστέψω είναι ότι απ’ όλες αυτές τις κινήσεις πολιτών θα γεννηθεί όχι ο ηγέτης ακριβώς, αλλά το πρόσωπο που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας από τις δυσκολότερες στιγμές της νεοελληνικής ιστορίας και θα μας πάει πιο μπροστά. Όμως ακόμη κι αν δε γίνει αυτό, η αφύπνιση που υφίσταται με κάνει να αισιοδοξώ. Το μέλλον είναι σίγουρα δύσκολο, δεν μπορώ να αυταπατώμαι, αλλά τουλάχιστον ας έχει μια προοπτική, αν μπορούμε να διακρίνουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει θα το παλέψουμε με άλλες δυνάμεις και σίγουρα θα το καταφέρουμε.


Καλή δύναμη, κουράγιο κι αγώνες σας εύχομαι, πετάξτε κάθε αμφιβολία και συνεχίστε με αυτό που λέει η ψυχή σας.

12 σχόλια:

  1. Έτσι όπως τα λες, ελπίδα υπάρχει, κάτι θα γίνει, δεν μπορεί... Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει που είσαι πάντα αισιόδοξος. Το ζηλεύω αυτό...

    Σε φιλώ καλό μου :)

    υγ: ισχύει και για τα γενέθλια το "κρατάει σαράντα μέρες" ή μόνο για την ονομαστική εορτή?? όπως και να 'χει, χρόνια πολλά και καλά, να σε χαίρονται όσοι σ' αγαπούν και να σκάσουν οι οχτροί μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίδα; Δεν νομίζω.

    Δεν έχει Ελλάδα το πρόβλημα, το έχει ο κόσμος παντού. Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία είμαστε απλά πιόνια από το τάβλι στα χέρια τους.
    Αν και παλεύουμε, διαμαρτυρίσουμε ή να αυτοκτονήσουμε, θα συνεχίσουμε και να οικοδομήσουμε την ιστορία που τους ενδιαφέρει.

    Φιλιά πολλά, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μανιφεστο του ,,πραγματικη δημοκρατια τωρα ,, των ισπανων γραφει στο τελος ....

    Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο


    το εχουμμε καταλαβει αυτο????

    την καλημερα μου και την αγαπη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwna ναι ρε συ, υπάρχει ελπίδα, και χθες με τον κόσμο που είδα σα να μεγάλωσε λίγο, τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. wintersea δεν γίνεται αλλιώς, μόνο έτσι την "βγάζω καθαρή", φιλιά κι από μένα και φυσικά ευχαριστώ για τις ευχές (όποτε και να έρθουν δεκτές είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Verónica Marsá μην είσαι απαισιόδοξη, πολλές φορές μικρές ανατροπές αλλάζουν όλο το χάρτη κι όλες τις επιδιώξεις των "μεγάλων", καμιά φορά και το πιόνι μπορεί να κάνει ματ στον βασιλιά (στο σκάκι πάντα), φιλιά κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. korinoskilo έτσι είναι, είτε ανώνυμοι, είτε αγανακτισμένοι, είτε το κίνημα του "κανένα" (στις δημοσκοπήσεις), η δυναμική που μπορεί να προκύψει ίσως ξεφεύγει από τον υποτιθέμενο έλεγχο και φοβία που προσπαθούν να μας μεταδώσουν, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα σταθώ σε δύο σημεία της ανάρτησης:
    1) Μορφωμένοι άνθρωποι : από πού κι ως πού μας κυβερνάνε μορφωμένοι άνθρωποι; Πολιτικάντηδες ναι, δολοπλόκοι ναι, κλπ...
    2) Νέος ηγέτης : στην εποχή μας μετράει η συλλογική προσπάθεια. Αυτό που χρειάζεται είναι νέο όραμα, νέα πολιτική δράση, με βάση ένα δημοκρατικό πρόγραμμα.
    Ξενούδης
    http://xenoudis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ αισιοδοξο σε βλεπω,
    κι αυτο με ανησυχει σαν ψυχοθεραπευτη.
    Ξερεις,η υπερβολικη αισιοδοξια,
    ειναι η φοβια που βγαινει σαν ασπιδα,
    για τις πολυ εσωτερικες μας ανασφαλειες;)
    Το να "ελπιζει" κανεις,
    ελαχιστη σχεση εχει με την πραγματικοτητα.
    Καλυτερα ειναι..να γνωριζει!
    Παμε τωρα στο ολεθριο σου λαθος..
    Στα γενεθλια εννοω.
    Ευχομαι απο καρδιας,
    να τα εκατοστησεις,
    για να μπορεις να δικαιολογησεις
    και τον μισο αιωνα ζωης;)
    Μακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xenoudi 1. Τύπου μορφωμένοι βρε συ, όσοι σπούδασαν απλά παίρνουν τον τίτλο δε σημαίνει ότι τον τιμούν κιόλας (αντίθετα)
    2. Συμφωνώ εντελώς κι ελπίζω να το βρούμε κάπου εδώ γύρω, σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kosta γειά σας γιατρέ μου, η αισιοδοξία μου σύμφωνα με ένα συνάδελφό σας μεταφράζεται σαν μια ήπιας μορφής κατάθλιψη (τι να πω, εσείς είστε οι ειδικοί άλλοστε), οπότε ναι σαν ασπίδα βγαίνει όλο αυτό αλλά επιμένω έτσι και βλέπουμε.
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές του ολέθριου λάθους μου και σε φιλώ γλυκά από μια πατρίδα που σιγοξυπνά όσο και να το κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε