28/11/07

Λάθος

Σας τυχαίνει συχνά να λέτε το λάθος πράγμα την λάθος στιγμή; Να νιώθετε ότι αν το λέγατε κάτω από άλλες προϋποθέσεις τα πράγματα να είχαν πάρει άλλο δρόμο; Τελευταία αυτό μου συμβαίνει συχνά. Θέλω κάτι να πω, κι είτε δεν το λέω, είτε το λέω όταν δεν πρέπει. Έχει παρέλθει κατά κάποιον τρόπο η στιγμή που θα έπρεπε να είχε ειπωθεί. Το ίδιο μου συμβαίνει και με κάποιες πράξεις. Από τα απλά και καθημερινά της δουλειάς, μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως το να πάρω λάθος δρόμο, λάθος τραίνο, λάθος πορεία γενικότερα.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για απλή αδιαφορία, άλλες σκέψεις που δεν μ' αφήνουν να συγκεντρωθώ, ή άλλο Α (το στερητικό), απλά συμβαίνει όλο και συχνότερα. Προχτές ας πούμε κατέβηκα 2 στάσεις παρακάτω στο τρένο. Ευτυχώς ήταν στο γυρισμό από τη δουλειά. Αντί να πάρω τον αντίθετο συρμό, είπα να το περπατήσω, ευκαιρία ήταν να περάσω κι από τα παλιά μου τα λημέρια. Εντελώς μηχανικά λοιπόν, φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενα πριν 10 χρόνια, έβγαλα τα κλειδιά κι έκανα να ανοίξω. Ευτυχώς (ή δυστυχώς) μια γηραιά κυρία μου άνοιξε την πόρτα. Πήρα κανονικά το ασανσέρ κι ανέβηκα μέχρι τον 5ο (σαν άλλοθι μπορώ να βρω ότι και τώρα στον 5ο μένω). Ευτυχώς λίγο πριν βάλω το κλειδί στην πόρτα ένα ηλεκτροσόκ με διαπέρασε και ξάφνου σα να ξύπνησα από λήθαργο. Που πας άνθρωπέ μου; Μεταστροφή και πίσω για το τωρινό σπίτι, με ακόμη πιο περίεργες σκέψεις να με τριβελίζουν. Από εσωτερικούς αστεϊσμούς τύπου το Αλτσ μου χτυπά την πόρτα, μέχρι σοβαρότερες σκέψεις όπως αύριο πρέπει να πληρώσω το τηλέφωνο, θα μου το κόψουν οι @!@#$%.
Μ' αυτά και με τ' άλλα φτάνω και στο κανονικό σπίτι, όπου μετά την γνωστή χαρμόσυνη υποδοχή (παιδιά, σκυλιά, κλπ) και μετά από μια σπέσιαλ μακαρονάδα με κιμά (λίγο καμένου αλλά νόστιμου), κάθομαι και στο PC να χαζέψω λίγο και να μιλήσω με συνάδελφο που είχε βάρδια στη δουλειά κι είχαμε πει να τα πούμε λίγο στο msn για να περάσει λίγο η ώρα του (αργά το απόγευμα πέφτει μια σχετική νέκρα συνήθως). Το τι έγραφα στον χριστιανό δεν περιγράφεται, αφού δεν του κάηκε το πληκτρολόγιο την ώρα που ανταλλάσσαμε μηνύματα να με μηνύσουν και για φθορά περιουσίας πάλι καλά. Αντί να του ανεβάσω την ψυχολογία κόντεψα να τον κάνω να αισθανθεί κι ενοχές, έπρεπε να μου δικαιολογείται για κάθε τι που μου έγραφε, λες και μιλούσε σε άνθρωπο με ειδικές ανάγκες. Ναι είμαι τέτοιος άνθρωπος όταν δεν είμαι σε ισορροπία, κάνω το ένα λάθος πίσω απ' το άλλο.
Ηθικόν δίδαγμα: Καλύτερα να παραμένω ξαπλωμένος και μασουλώντας (αποφεύγοντας έτσι άσκοπες περιηγήσεις και εκτοξεύοντας μπαρούφες) μέχρι να μου περάσει αυτή η περίοδος λανθασμένης συμπεριφοράς.
Υ.Γ.1: Ένα συγγνώμη για όσους άθελά μου στεναχώρησα (για τους άλλους που το έκανα εν γνώση μου καμία συγγνώμη)
Υ.Γ.2: Είναι πλέον πέρα κι από σίγουρο ότι χρειάζομαι διακοπές

13 σχόλια:

  1. Δεκτή η συγγνώμη...
    Άκου καμμένος ο κιμάς. Εντάξει με πήρε λίγο ο ύπνος. Κουρασμένο παιζί είμαι και γώ. Άσε που έχω κάρμα στον καρκίνο και πρέπει να το σεβαστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ το παθαίνω τελευταία αυτό με τις φλασιές, στα νούμερα των τηλεφώνων...
    ξαφνικά προχθές προσπάθησα να πάρω τη μητέρα μου τηλέφωνο στο παλιό της νούμερο (προ 5ετίας) και με τίποτα δεν μπορούσα να θυμηθώ το σημερινό της.
    και άλλη μια φορά μου συνέβη κάτι παρόμοιο,
    αλλά εγώ, είμαι δηλωμένη παραζαλισμένη....
    εσύ γιατί πουλάκι μου?

    Y.Γ μακαρόνια με κιμά??? μμμμμ!!!! και αρπαγμένος ναναι ο κιμάς πάλι τέλεια είναι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξαπλωμένος και μασουλώντας? μα περιγράφεις τη ζωή μας στο μοναστήρι.
    Γιατί στο μοναστήρι δεν υπάρχουν λάθη και συγγνώμες, μόνο κολασμένος σε.... εεε.... εννοώ αυτοσυγκέντρωση και προσευχή. Πήγα σήμερα σε μια μοδίστρα για τα ράσα, ψάχνω κάτι με σκίσιμο στο πλαί καταλαβαίνεις.

    Μη στεναχωριέσαι για τίποτε blueprintsouli, όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και εγώ η γατούλα η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/07, 7:30 π.μ.

    Aπ'όλα όσα είπες, να προσέξεις εκείνο το "μασουλώντας"...όχι τίποτα άλλο αλλά μετά θα μας τα φάνε οι διαιτολόγοι..και δεν λέει...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν δεν έλεγα το λάθος πράγμα την λάθος στιγμή ,απλά θα ήμουν μια άλλη...


    υγ αυτό με τον λίγο καμένο κιμά,τι το ήθελες????
    υγ φιρί φιρί το πας να με πιάσουν τα συνδικαλιστικά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίση μέσης ηλικίας πρέπει να λέγεται!ευτυχώς που πήγες σε εκείνο το σπίτι και δεν μπήκες σε κανένα κτελ και σε ψάχναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να γελάσεις λίγο θα σου θέσω ένα quiz. Είναι λίγο πονηρό, οπότε αν δε σου "κάτσει" σβήστο.

    -Γιατί το χειμώνα τα τραβέλια τη στήνουν στα πεζοδρόμια και οι πόρνες κλείνονται στα μπορ--έλα?

    - Γιατί το κρύο θέλει αρχί--α...

    PS: Εγώ έχω πάει στο σπίτι της πεθεράς μου μηχανικά όπως λες. Καλά είσαι εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ έχω μονίμως ένα πρόβλημα με το timing...Όσο για το Αλτσχαϊμερ, αυτό και αν έχει ξεκινήσει νωρίς... Δεν βαριέσαι όμως... Καλά να είμαστε, και ας τα' χουμε και λιγουλάκι χαμένα...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/11/07, 9:03 μ.μ.

    χαχαχα ε δεν σε πιστευω! Μπηκες στο παλιο σπιτι! Μεχρι εκει δεν εχω φτασει :) Μην ανησυχεις, συνηθως ειναι απο κουραση ή απο άλλες σκεψεις που δεν τις συνηδειτοποιεις και πολύ...
    Παύλο χαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pavlo είσαι μεγάλο καρφί κι επίσης άσε μας πια μ'αυτό το κάρμα σου
    jojo εγώ πλέον δεν θυμάμαι κανένα αριθμό, και σόρυ για το ζυμαρικό του θέματος, ώρες και φορές ξεχνώ την κατάστασή σου (ποιόν έβαλες νυχτιάτικο να σου φτάξει μακαρονάδα;)
    sikia μου εσύ μόνο λάθος επιλογές σε άνδρες κάνεις καλό μου, αλλά κοντεύει η ώρα του εξαγνισμού σου...
    niobh μπα, απέχω πολύ καλό μου, για την ακρίβεια είμαι μάλλον στην αντίθετη κατηγορία
    kanataki είναι μόνιμη κατάσταση να υποθέσω, έτσι; άντε άρχισε τα συνδικαλιστικά μπας και δούμε κι εμείς άσπρη μέρα
    sophie κι εσύ τέκνον βρούτε; εμ, βέβαια μιλάς εκ του ασφαλούς, εδώ που είμαι θα έρθεις όμως (σε μερικές δεκαετίες οκ)
    mad δεκτόν αγαπητέ, γιατί να το σβήσω; (το ήξερα βέβαια), επίσης απ'το υστερόγραφο καταλαβαίνω ότι δεν είμαι μόνος, αλλά καλά δε με λες
    fevis μπορεί και να είμαστε καλύτερα με το να τα έχουμε λίγο χαμένα (όλα φαντάζουν ρόδινα κάποιες φορές)
    fava κι όμως, λες να είναι λοιπόν κάτι πολύ ψυχαναλυτικό έτσι; θα το προσέξω και θα ενημερώσω σε ανάλογο ποστ (αλλά κι εσύ με τον Παύλο είσαι; τσ, τσ, καμία συμπαράσταση εδώ μέσα πια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ela more,den egine tipota

    edo ego to lathos moy to exo kanei blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χμμμ ... διακρινω λιγη καταθλιψη ή μου φαίνεται? λίγη! τοσο δα !!

    Για παρτο αλλιως καλέ μου! Αλλαξε κατι, ότιδηποτε, βάλε λίγο τάξη σε ότι σου τριβελίζει το μυαλο΄, διωξε κάτι απο αυτά που σε στεναχωρούν (και μη μου πεις ότι ειναι ο λογαριασμός του ΟΤΕ μόνο...)
    κάνε μια υπερβαση με αλλαγές για να νιώσεις καλύτερα! Για σκέψου το και μιλάμε ξανά αν θες (διότι μιλώ εκ πείρας) :) !
    < sweet smiles >
    [αναπνοή]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mr.wrong σωστά, κι εγώ κατά εκεί το πάω όμως μου φαίνεται κι ας μην είναι τίτλος
    anapnoi σε ξέρω από κάπου; και δεν εννοώ από εδώ μέσα, μα τόσο που με κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε