30/1/12

Bloggers και χρώματα

Κατά τη χθεσινή (4η) εκπομπή στο Tempo, ζήτησα μεταξύ άλλων να μου πουν οι φίλοι συνιστολόγοι ακροατές το αγαπημένο τους χρώμα. Μου ήρθε ξαφνικά λόγω του τραγουδιού που θα έπαιζε κι ονομαζόταν Purple Haze (Jimy Hendrix) θέλοντας να κάνω την αντίστοιχη πλάκα, π.χ. για τη Φούλη το τραγούδι θα έβγαινε στην παραλλαγή Blue Haze, κλπ. παιγμένο από την μπάντα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, με Nosto, Evil, κ.ά συντελεστές (εμένα μου πρότειναν την δεύτερη κιθάρα, αλλά αν την πάρω ποτέ στα χέρια μου θα μου την φέρουν καπέλο οπότε προτίμησα το ντέφι - επίσης η Κατερίνα θα ήταν η γκρούπι της μπάντας απ' ότι ελέχθει). Όμως αστραπιαία μου ήρθε να κάνω σήμερα μια μικρή ανάλυση όσων συμμετείχαν στην ερώτηση, συνοπτικά και βάσει 2 κατευθύνσεων: Όνομα blogger, χρώμα, ανάλυση βάσει αύρας και βάσει γενικότερης χρωματικής ερμηνείας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Φούλη και μπλε:  Το μπλε είναι αντιπροσωπευτικό της Σοφίας και της Γαλήνης του ατόμου, ειδικά όταν η απόχρωση του είναι παλ δείχνει μία ιδιαίτερη ψυχική ισορροπία, δείχνοντας παράλληλα και όλα τα πνευματικά χαρίσματα του ατόμου.

ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ
Χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Ακόμα, ευνοεί την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης ενώ εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη, την εξουσία αλλά και ... την μελαγχολία.
ΓΑΛΑΖΙΟ (εδώ είμαι κι εγώ...)
Χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή. Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα. Γενικά, το γαλάζιο χρώμα κατευνάζει τα πάθη. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες σαν χρώμα και χρησιμοποιείται συχνά στις φυλακές η στα ψυχιατρεία. Αρνητικά, το γαλάζιο μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

2. Κατερίνα και κίτρινο: Το κίτρινο συνήθως δείχνει άτομο εξωστρεφή και αισιόδοξο. Ειδικά αν βρίσκεται στο κεφάλι δίνει στο άτομο αξιόλογες διανοητικές ικανότητες, αλλά και μεγάλη ευφυΐα.

ΚΙΤΡΙΝΟ
Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό (όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος) που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη. Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά ...και εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις. Είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές αποχρώσεις του ξεκουράζει. Συνδέεται όμως πολλές φορές με την απάτη, τη δειλία και την ζήλια. Στην χρυσαφένια του απόχρωση (χρυσοκίτρινο) αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και την ηρεμία. Ακόμα, χρησιμοποιείται πολύ στην θρησκευτική ζωγραφική, στο φωτοστέφανο των αγίων, ενώ το άτονο κίτρινο έχει χρησιμοποιηθεί ως χρώμα προδοσίας στην απεικόνιση του Ιούδα. Το σκοτεινό (σκούρο η «λασπωμένο») κίτρινο συμβολίζει το δόλο, την προδοσία, την φιλοδοξία, τη μυστικοπάθεια, την απιστία και την φιλαργυρία. Γενικότερα, όσοι αποφεύγουν το κίτρινο χρώμα, έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα ενώ προσπαθούν να «εξηγήσουν» τα ανεξήγητα συναισθήματα τους με την λογική.

3. Evil και πράσινο, Marimar και λαδί (ίδια κατηγορία όσον αφορά στην αύρα): Το πράσινο δείχνει μεγάλη ισορροπία άτομο με ιδιαίτερα χαρίσματα, με εσωτερική αρμονία αλλά και άτομο γενναιόδωρο. Οι περισσότεροι θεραπευτές αλλά και οι γιατροί συνήθως, βρίσκονται κάτω από την έντονη επιρροή αυτού του χρώματος.

ΠΡΑΣΙΝΟ
Χρώμα ουδέτερο (που αποτελεί την ένωση του κίτρινου και του μπλε χρώματος) όπου εκφράζει την ενέργεια, την εκδήλωση, την ζωή, τον θάνατο, την νιότη, την ελπίδα, την χαρά, την αρμονία, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, την γαλουχία, την βλάστηση, την ανάπτυξη, την γονιμότητα, την ωριμότητα, τη συγκομιδή του καρπού και τη νέα ζωή. Συμβολικά είναι διφορούμενο χρώμα. Γενικότερα συμβολίζει, την φύση (σε όλη της την έκταση και το μεγαλείο), την 'Ανοιξη, την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό, την αναπαραγωγή, την ευημερία, την ειρήνη, την συναδελφικότητα, την συμφιλίωση και την συνεργασία. Δημιουργεί τη διάθεση να συμβουλεύουμε τους άλλους για θέματα ηθικής ενώ ενθαρρύνει την διάθεση για απόκτηση χρήματος και αγάπης. Ακόμα...είναι χρώμα κατευναστικό, επουλωτικό, με θεραπευτική δύναμη ενώ χρησιμεύει και ως βάλσαμο για άτομα που είναι κουρασμένα σωματικά η διανοητικά. Αρνητικά αντιπροσωπεύει τον εγωισμό, τη ζήλια, την οκνηρία και την ανοησία. Ωστόσο, αποτελεί μυστικιστικό χρώμα και εκφράζει την ένωση του ουρανού και της γης. Γενικά, όσοι το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από προτίμηση στην ανεξαρτησία παρά στην αφοσίωση και την οικογενειακή ζωή ενώ είναι άτομα που «δεν μπορούν» να δοθούν και να αφιερωθούν ολοκληρωτικά σε έναν άλλο άνθρωπο.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ
Χρώμα της φύσης και της ειρήνης. Εκφράζει την κοινωνική διάθεση, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την οικογένεια και την ευαισθησία σε θέματα ηθικής. Γενικά, απαλύνει τα προβλήματα και ξεκουράζει. Στην αρνητική του έκφραση υποδηλώνει δισταγμό και αναποφασιστικότητα.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΡΟ
Χρώμα που δίνει κύρος και δύναμη σε πρόσωπα και πράγματα. Σε υλικά θέματα και αντικείμενα προσδίδει ποιότητα. Εύκολα, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη η εξασθένιση ενώ ενθαρρύνει τον εγωισμό, την ζήλια, την ζηλοφθονία και την τεμπελιά.

4. Ria και κόκκινο: Το κόκκινο δείχνει έντονο συναίσθημα πάθους και μια ισχυρή φιλοδοξία. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται κάτω από ένα έντονο στρες, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις βλέπουμε το κόκκινο όταν κάποιο άτομο βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης.
ΚΟΚΚΙΝΟ
Χρώμα της δράσης, θερμό (καυτό) που πυρπολεί και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, την διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, την φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά ... και την αγάπη. Προκαλεί ζωηρότητα και θεωρείται χρώμα της φωτιάς, του πολέμου, του αίματος και της θυσίας. Φέρνει έξαψη, σαρκικό πόθο, έρωτα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ακόμα, είναι χρώμα του πειρασμού, της αμαρτίας, της ντροπής αλλά και της πρόσκλησης για την απόκτηση γνώσης. Χαρίζει δύναμη, διεγείρει, αλλά και εκνευρίζει. Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων. Όσοι το προτιμούν θέλουν να ξεχωρίζουν αλλά κουράζει όταν χρησιμοποιείται συχνά. Ακόμα, δηλώνει επικοινωνία, εμψύχωση, κίνηση, εξωστρέφεια και εκτόνωση. Στην αρνητική του όψη διεγείρει τον φόβο, προκαλεί ανεξέλεγκτα συναισθήματα, κυκλοθυμία εγωκεντρισμό, λαγνεία αλλά ...και οργή. Ωστόσο, είναι το χρώμα -φάρμακο για χαμηλή ζωτικότητα και κακή κυκλοφορία του αίματος. Ενοχλεί τα άτομα με νευρώσεις και ψυχικές διαταραχές. Επίσης, κόκκινο χρώμα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στους ναούς τους μαζί με το μπλε και το χρυσό.

5. Παύλος και πορτοκαλί: Το πορτοκαλί δείχνει ένα άτομο χαρούμενο, αισιόδοξο, με μεγάλη ζωντάνια. Γενικά είναι δείκτης ευτυχίας, κάνοντας το άτομο ιδιαίτερα ανοικτόμυαλο, με μεγάλες διανοητικές ικανότητες.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Χρώμα ενδιάμεσο (που αποτελεί την ένωση του κόκκινου και του κίτρινου χρώματος) που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Θεωρείται θερμό (ζεστό), και εκφράζει μετάλλαξη. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας. Συμβολίζει την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία. Διεγείρει την δημιουργικότητα και φανερώνει φιλοδοξία και ενεργητικότητα ενώ όσοι το προτιμούν χαρακτηρίζονται από ροπή στις διασκεδάσεις, τάση στην άνεση, την αφθονία, την απόλαυση, την θέρμη, την κοινωνικότητα, το δυναμισμό, την υπερηφάνεια και την ανεξαρτησία. Όσοι, το αποφεύγουν πάλι, είναι πιθανό να έχουν καταπιεσμένα σεξουαλικά συναισθήματα. Γενικά, μετριάζει το πάθος μετατρέποντάς το σε τρυφερότητα και γλυκύτητα. Χαρίζει ζεστασιά και δημιουργεί ευχάριστη διάθεση ενώ εκφράζει ωριμότητα συναισθημάτων και θαλπωρή. Διώχνει την θλίψη (καλό αντικαταθλιπτικό), χαλαρώνει και ανακουφίζει. Χρώμα που δημιουργεί διάθεση για νέες εμπειρίες. Επίσης, αυξάνει τις πωλήσεις σε χώρους καταστημάτων και εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι χρώμα θρέψης, γι΄ αυτό και πολλά φρούτα έχουν πορτοκαλί χρώμα. Ακόμα, έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκαλί χρώμα επιταχύνει στην ανάπτυξη του φυτικού βασιλείου.

Κάθε ομοιότητα αυτού του κειμένου με τους φίλους blogger είναι εντελώς συμπτωματική, επίσης ο καθένας κρατάει αυτά που νομίζει ότι του ταιριάζουν και του αρέσουν, είπαμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι. Ελπίζω να έχετε όλοι μια πολύ ζεστή βδομάδα σε αντίθεση με το κρύο του καιρού και κυρίως αυτού των αποφάσεων που μας περιμένουν.

28 σχόλια:

  1. καλά η γιαγιά που ήταν; τς τς τς μας ξέφυγε....

    και μένα το αγαπημένο μου χρώμα στα λουλούδια είναι το κίτρινο-πορτοκαλι Bplu μου


    κερδίζω κάτι που είμαι η πρώτη; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτόν τον καιρό μου αρέσει το πετρόλ, ξέρεις αυτή η απόχρωση ανάμεσα σε μπλε και πράσινο;
    Που δεν είναι ούτε μπλε ούτε πράσινο;
    Αλλά μπλεδοπρασινίζει;
    Ε, αυτό!
    Οπότε διαβάζω το πράσινο και το μπλε και βγάζω συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά είμαι εγώ η μπλε;; καλό μου ακούγετε..
    Ο Παύλος είπε για το χρώμα του κρόκου του αβγού μιας προσεξε"αλανιάρα" κότας,δεν είπε πουθενά για περτικαλι...
    Κάνεις πλακίτσες στη φουλη....καλαααααααα
    Ραντεβού στον αέρα μπρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ElenaG ναι κερδίζεις ότι και το 201 σχόλιο (ένα φιλί)... η γιαγιά ήταν παρεούλα (αλλά δεν διάλεξε χρώμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθηνά όχι βρε συ, πάρε και το δικό σου:
    ΠΕΤΡΟΛ
    Χρώμα της πνευματικής ειρήνης και της καθαρότητας, χωρίς αυτή η ιδιότητα να αφαιρεί την ένταση της έκφρασης. Ωστόσο, οι ιδιότητες του είναι ίδιες με το χρώμα τιρκουάζ ενισχυμένες με τις ιδιότητες του μπλε χρώματος που περιέχει...

    ελπίζω να σε ψιλοκάλυψα, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΥΛΗ μου, εμ δεν είσαι όλα αυτά και περισσότερα; Ο παύλος δεν χρειαζόταν να πει το χρώμα του, το πορτοκαλί το ήξερα από πριν, τώρα του κρόκου ή του πορτοκαλιού στην ίδια κατηγορία μπαίνουν, τα λέμε σε λίγο κι από άλλου καλή μου, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο μπλε μια χαρά είμαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/1/12, 1:11 π.μ.

    χμ, εγω το μωβ θα διαλεγα.
    αλλά οχι το θανατί, ούτε το φερετρί, αλλά το απαλό το ωραιο!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hfaistiwna ναι, κι εγώ νομίζω σου πάει αυτό, ζεστές καλημέρες από μια παγωμένη Αθήνα μικρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Coula ε πάρε τότε και το μωβ:
    ΙΩΔΕΣ 'Η ΜΩΒ
    Χρώμα (που αποτελεί την ένωση του μπλε και του κόκκινου χρώματος) όπου εκφράζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο, ηθική, αυτοθυσία και ηρεμία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων. Αντιπροσωπεύει τα αγαθά κίνητρα και τις υψηλές πνευματικές επιδιώξεις. Ξεκαθαρίζει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα ενώ δηλώνει την έκφραση του καθήκοντος που μέσα από την θυσία οδηγεί στην δικαίωση και την ολοκλήρωση. Ακόμα, χρώμα που δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα και ενθαρρύνει τον αυτοέλεγχο. Συνδέεται με την ευημερία, τα πλούτη και την αυξημένη παραγωγικότητα ενώ παράλληλα συμβολίζει την ευφυϊα, την γνώση, την νηφαλιότητα αλλά και την μετάνοια, την λύπη, την νοσταλγία, την θλίψη και ... τα γηρατειά. Στις σκούρες αποχρώσεις του, το ιώδες η μωβ χρώμα εκφράζει κατάθλιψη και πένθος. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό, επιτήδευση και απάτη.
    ΒΙΟΛΕΤΙ - μάλλον εδώ είσαι όμως
    Χρώμα όπου βοηθά στην ηρεμία και στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας (εάν έχουμε έρθει σε σύγκρουση μαζί του). Με λίγα λόγια συντείνει στην πνευματική μας ισορροπία.
    φιλιά κι από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιγώ, σε μπλέ ξυπνώ και κοιμάμαι, δεν έχω καμμία σχέση μ' αυτό.
    Το ζώδιό μου λέει λιλά, παναπεί κυκλαμινί! εμένα δεν μ' αρέσει.

    Γιατί το άσπρο, δεν είναι ωραίο? και σύνθεση όλων των χρωμάτων.

    Κάτι σε μπλέ, για το πρωί, με λίγο περτικαλί για το μεσημέρι και μετά λίγο λιλά για το απόγευμα.

    Μουρλή είμαι, ότι μ' αρέσει χαίρομαι!!! κι άμα βρεις άκρη, σφύρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπέρα σας κυρία Ζουζούνα μας, ως γνωστόν λίγο από όλα μας δείχνεστε, κάποια από τα χρωματάκια που μας λέτε βρίσκονται παραπάνω, όσο για το λεύκό:
    ΑΣΠΡΟ
    Το άσπρο στην ουσία είναι όλα τα χρώματα δείχνοντας ότι το άτομο χαίρει άκρας υγείας, είναι γεμάτο ζωντάνια, δημιουργώντας παράλληλα και πολλά άλλα ψυχικά χαρίσματα.
    ΛΕΥΚΟ
    Χρώμα αντιπροσωπευτικό της αρμονίας (καθώς αποτελείται απ' όλα τα χρώματα της ίριδας) όπου εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την φώτιση, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια. Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων. Γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη. Στις εικόνες του Ευαγγελισμού υπάρχουν συνήθως λευκοί κρίνοι ως σύμβολο της αγνότητας. Ακόμα, το λευκό είναι το χρώμα του θανάτου και του πένθους. Όσοι αποφεύγουν το λευκό χρώμα, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και αρνούνται να αποδεχτούν ότι δεν μπορεί να εξηγήσει η λογική ενώ γνωρίζουν τα ελαττώματά τους, δεν επιθυμούν να τα διορθώσουν.
    Ελπίζω να σας κάλυψα, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mille merci και το τουρσί μαζί!
    μ' αρέσει το κοπυ και οι πάστες σου μαζί !

    με καλύψατε? ξέρω γω πόσα μέτρα θέλω για φόρεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύχρωμη ανάρτηση,σαν ανθισμένος κήπος!!!
    Για το ροζ τι ισχύει?
    Αν και η ντουλάπα μου θυμίζει τη μαύρη τρύπα του όζοντος,πραγματικά τα χρώματα μπορούν να σε κάνουν να χαμογελάς,χωρίς λόγο.
    Καλή σου μέρα Blue!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εμ Ζουζούνα και πολύ πάει από το γραφείο που μπορώ κι αναρτώ κι αυτά... ξέρεις τι είναι ένα κλοπυ παστα; άλλο να σου λέω, επίσης στην ερώτηση περί μέτρων θα ρωτήσω την μητέρα που είναι και της μοδιστρικής και θα σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Venus καλή σου ημέρα, προσπάθησα να δώσω λίγο χρώμα στη μουντίλα που επικρατεί γενικώς...
    όσο για το ροζ:
    ΡΟΖ
    Το ροζ δείχνει ένα άτομο ιδιαίτερα ευαίσθητο, με μεγάλη συμπόνια, έχει πολύ αγάπη μέσα του για τους γύρω, ενώ παράλληλα είναι ευγενικό και γεμάτο καλοσύνη.
    ΡΟΖ
    Χρώμα που χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, τρυφερότητα, παιδικότητα και αθωότητα. Γενικά, όσοι το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από δυσκολία να αποδεχτούν την θηλυκή τους πλευρά και να εκφράσουν συναισθήματα τρυφερότητας και αγάπης.
    ελπίζω να σε βοήθησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμένα που μου αρέσει το μπλε της θάλασσας..με το πορτοκαλί του ηλιοβάσιλεματος τί λέει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΟΚΚΙΝΟ
    Χρώμα της δράσης, θερμό (καυτό) που πυρπολεί και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, την διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, την φιλοδοξία,Φέρνει έξαψη, σαρκικό πόθο, έρωτα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ακόμα, είναι χρώμα του πειρασμού, της αμαρτίας, της ντροπής αλλά και της πρόσκλησης για την απόκτηση γνώσης.

    τέλεια περιγραφή. μου ταιριάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρούλα αυτές οι μικρές διαφορετικές αποχρώσεις από τα βασικά χρώματα που δώσαμε πιο πάνω δεν γίνεται να ενταχτούν σε ξεχωριστή, οπότε "περίπου" σε καλύπτουν τα περί μπλε και πορτοκαλιού (κι ο Παύλος το πορτοκαλί του κρόκου ζήτησε, αλλά άντε βρες το τώρα), καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ria μου, εμ σιγά μη δε σου ταίριαζε, για αυτό και το διάλεξες εξάλλου, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδή όλα όσα αναφέρονται στο χρώμα που μου αρέσει (το πράσινο) και μου ταιριάζουν γάντι, έχω να αναφέρω ότι κατά καιρούς κλέβω και από άλλα χρώματα και έτσι σου φτιάχνω έναν χαρακτήρα, μα ένα χαρακτήρα. Παλιοχαρακτήρα μη σου πω!!! χα χα χα.
    Ευχαριστούμε που ασχοληθήκατε μαζί μας αγαπητέ μας Βlueprints. Παρεμπιπτόντως μέσα στο σπίτι φορώ μπλε και γκρι. Αυτά βρίσκω στη μπουτίκ Λάικα. Χα Χα Χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. marimar αυτό το κλέψιμο άλλων χρωμάτων το κάνουμε όλοι μου φαίνεται... :) σε φιλώ κι ευχαριστώ για τη συμμετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανάλυση της δικής μου προσωπικότητας δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου Μπλού μου...

    λατρεύω το ΑΣΠΡΟ του χιονιού,το ΚΟΚΚΙΝΟ της φωτιάς,το ΓΑΛΑΖΙΟ του ουρανού,το ΠΡΑΣΣΙΝΟ της φύσης,το ΚΑΦΕ της γης,το ΓΚΡΙ της βροχής,το ΜΑΥΡΟ της νύχτας,το ΒΙΟΛΕΤΙ της δύσης και το ΧΡΥΣΟ του ήλιου...

    ( άμα βρεις άκρη,στείλε μου επιστολή...
    να τη δείξω σ' εκείνον τον σκιτζή τον ψυχίατρο που μου είπε οτι η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια με μένα...)

    φιλιά και καλημέρες πολύχρωμες...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπιρτόκουτο λογικό καλή μου να είσαι όλα τα χρώματα μαζί, δεν θα γινόταν κάτι λιγότερο για σένα, όσο για τους ψυχιάτρους, ναι σίγουρα σηκώνουν ψηλά τα χέρια με την περίπτωσή σου, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μμμ, βλέπω (και βλέπεις φαντάζομαι) ότι βελτιώνομαι:) Αισιόδοξη δε με λες, αλλά με τάσεις αισιοδοξίας ναι. Τα λέμε σε λίγο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/2/12, 7:53 μ.μ.

    @σπιρτοκουτο,
    και τα ποδια σηκωνουν οι επιστημονες με τις τοσες προτιμησεις σου! Αλλα γιατι δεν εβαλες μεσα το μωβ;;;; Γιατι το αφησες απ' εξω; Δε σου αρέσει;;;;;;


    @Blue, κραταω αυτα:
    εκφράζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο, ηθική, ηρεμία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων. χρώμα που δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων , ενθαρρύνει τον αυτοέλεγχο. συμβολίζει την ευφυϊα, την γνώση, Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό.

    ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΕΤΙ! ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ!

    χαχαχα

    φιλια πολλαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατερίνα βλέπω μια γενικότερη βελτίωση είναι η αλήθεια, μακάρι να μην είναι παροδικό... φιλιά πολλά και τα λέμε και ραδιοφωνικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Coula μάλλον σε ξέρεις καλύτερα (όρκο δεν παίρνουμε βέβαια), φιλιά να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε