6/1/12

Τι κι αν δεν πήρες το φλουρί;

Καλή χρονιά από καρδίας σε όλους. Τι κι αν δεν σας έκατσε το φλουρί; Μετά από επισταμένες μελέτες η 1 στις 2 βασιλόπιττες δεν περιλαμβάνει φλουρί λόγω κρίσης. Πέρα από πλάκα δύο στις τρεις που κόπηκαν υπό την παρουσία μας, το συγκεκριμένο τυχερό έλειπε. Άσε που όποτε μου έχει τύχει δεν βλέπω καμιά ιδιαίτερη τύχη στη συγκεκριμένη χρονιά, πόσο μάλλον που δεν πιστεύω στην τύχη γενικότερα. Το δε ρόδι που έσπασε στην είσοδο του πύργου από φίλη φέτος δε λέει να ξελεκιάσει με τίποτα όμως, μια στάμπα ΝΑ με το συμπάθειο, τι χλωρίνες, τι κάθε είδους καθαριστικά και συνδυασμοί τους, αυτή εκεί καμαρώνει. 
Μετά από όλα τα ωραία πρωτοχρονιάτικα (τύπου ρεβεγιόν σε φίλη που περάσαμε μια χαρά, τα ποδαρικά που ανταλλάξαμε κι άλλα έθιμα της πρώτης του χρόνου) την δεύτερη του τρέχοντος έφυγα για το γνωστό κι αγαπημένο Ευβοιώτικο χωριό αφήνοντας τα καθήκοντα του bar tender για λίγο. Εκεί πέρα από τη γνωστή φιλοξενία των φίλων μου, απόλαυσα:
ο κολλητός σε στάση τύπου γοργόνας ψαρεύει
Μια υπέροχη βαρκάδα μετά ψαρέματος καλαμαριών, όπου ο καιρός ήταν υπέροχος, η θάλασσα λάδι, μόνο πάπιες περαστικές και γλάροι ένα γύρω, η θερμοκρασία τέλεια, η παρέα ακόμη περισσότερο, πράγματα που δεν μας έκαναν καρδιά να γυρίσουμε στη στεριά.

εδώ τραβάει λίγο μπας και πιάσει τίποτα
Το αποτέλεσμα εκτός της απίστευτης ξεκούρασης ήταν 6 καλαμάρια (εγώ έπιασα το 1 για να μην περιαυτολογώ) όπου κι ετιμήθηκαν δεόντος αργότερα...
το χωριό από τη βάρκα
 Κουρασμένοι - ας πούμε - από την προσπάθεια ψαρέματος, μεταβήκαμε στην δίπλα στο λιμάνι γνωστή ψαροταβέρνα όπου επιδοθήκαμε σε όργιο ουζομεζέδων (ξεκινήσαμε δειλά με ένα ουζάκι, μια σωλήνες κι ένα γαυράκι μαρινάτο) και καταλήξαμε με κάμποσα ακόμη ουζάκια, χταπόδι, σαγανάκι, κ.ά που μη σας λέω τώρα γιατί θα τρέξουν σαλάκια.
Βέβαια με το γυρισμό στο σπίτι απόγευμα πλέον ανάψαμε το τζάκι
το τζάκι
καθαρίσαμε τα καλαμαράκια που πιάσαμε, και μαζί με σουπιές (εννοείται επίσης παραγωγής) με ρύζι, μαρουλοσαλάτα από τον κήπο και κρασάκι σπιτικό την κάναμε ταράτσα.
τα αλιευθέντα καλαμάρια
Στο 21 μετά από κάθε βραδινό τραπέζι έχανα (όχι μόνο εγώ, όλη η παρέα πλην κολλητού - μακάρι να είναι πάντα τόσο τυχερός), αλλά η παρέα ήταν τόσο καλή που όλα τα πέρναμε για πλάκα και τίποτα δεν χαλούσε τη διάθεση. 
Την επόμενη ημέρα πήγαμε στο βουνό κι απολαύσαμε έλατα, χιόνι, καθαρό αέρα, ηρεμία, μαζέψαμε κάποια λίγα χορταράκια και βέβαια την κάναμε εκ νέου ταράτσα σε παρακείμενη ταβέρνα, όπου μεν ήταν όλα φέεετα (με το πάσο τους τα σερβιρίσματα κτλ), αλλά τόσο επίσης παρεϊστικά κι ωραία που ούτε τσίκνα ούτε η οκνηρία του προσωπικού μας χάλαγε.
Το βράδυ βγήκα μετά κουμπάρας και βαφτιστήρας σε παραπλήσιο τουριστικό λιμάνι (ε ναι, πάλι για φαγητό, κάποια κιλάκια πρέπει να τα τσίμπησα) και γυρίζοντας συνεχίστηκε το κρασοπότι και λουκάνικο καπνιστό για μεζές...
Ο Μανώλης, η γάτα της παρέας δίπλα στο τζάκι
Την επομένη κατά το μεσημεράκι πήρα το δρόμο του γυρισμού με φορτωμένες μπαταρίες, ξεκούραση όσο δε λέγεται κι ανακτώντας δυνάμεις για τη δύσκολη χρονιά που προβλέπεται. Στην Αθήνα ο παραγωγός με περίμενε για το σερβίρισμα, η Ταμάρ για τις βόλτες και την γενικότερη περιποίηση, ένας φίλος από Λαμία ήρθε σήμερα αυθημερόν για καφέ, φαγητό, δουλειές κι ευχές για την αυριανή... κι όλα παίρνουν την πορεία τους. 
Η ταμάρ βεβαίως
 Επίσης το βραδάκι περιμένουμε μια πολύ καλή φίλη για μαργαρίτες κι άλλη μια για εκπομπή με τις όμορφες επιλογές τις. Ώρα να σηκώσω μανίκια και να ετοιμάζω το μπαρ σιγά σιγά. Τα φιλιά μου αγαπητοί και να έχουμε μια υπέροχη χρονιά με αγαπημένους πάντα κοντά μας.

54 σχόλια:

  1. μια χαρά την πέρασες βλέπω. Πάντα τέτοια αγορίνα. Άντε τώρα ετοιμάσου για τα Ιερά καθήκοντα του μπάρμαν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένε εμείς περνάμε καλά πάντα και παντού γιατί έχουμε μάθει πως η ευτυχία είναι στα μικρά και καθημερινά, έτσι δεν είναι? Κατά τα άλλα, να έχουμε μια υπέροχη χρονιά, τυχερή, γελαστή και γεμάτη ελπίδα. Και υγεία φυσικά... Το βράδυ συντονίζομαι να σας ακούσω.. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώου! Χαίρομαι που πέρασες όμορφα!

    Λοιπόν, μέτρα φλουριά που μου έτυχαν:
    Στη βασιλόπιτα του σπιτιού μου, στης εφημερίδας, στου φίλου μου του Δημοσθένη που πήγα για καφέ και στης συννυφάδας μου!
    Το σύνολο 4 φλουριά!
    Τι άλλο θέλω!

    Άντε καλή προετοιμασία ποτών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουμπαρούλα 4 φλουριά? μήπως το έστισες το θέμα? χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά τα πέρασες από όσα διάβασα! Σούπερ! Ώρα να αναλάβεις και πάλι την υπεράσπισή μου συνήγορε μου (για να μην ξεχνιόμαστε... πληρώνω κύριε...χα χα χα) κι εννοείται το μπαρ!

    Καλή Αυριανή και τις πιο θερμές ευχές μου!

    Χαιρετώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mahler ευχαριστώ, ναι τώρα πήρα δυνάμεις κι επανέρχομαι δυνατά στα καθήκοντα - τώρα πόσο ιερά είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό με τις πίτες χωρίς φλουρί το άκουσα και εγώ,το δικό μας μετά και από δεύτερο γύρο έπεσε στον ασπρουλιάρη εδω τυχερό γατί,θαθελα να είχα τη χάρη τους αραχτή σε καλό σπίτι!!
    Μια χαρά πέρασες και το ψαρεματάκι σου και τα τσιμπούσια...
    Πάντα τέτοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fevis εννοείται αγαπημένη ότι στα απλά κρύβεται η ευτυχία, κι εσείς να έχετε μια υπέροχη χρονιά και τα λέμε αργότερα μετά της καλεσμένης φίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθηνά μου πάντα καλότυχη, αλλά νομίζω ότι δίκιο έχει ο κουμπάρος mahler, σαν σικέ μου κάνει τόσο πολύ... να είστε όλοι καλά και τα λέμε (κι από κοντά απ' ότι άκουσα;), φιλιά και πάω για προετοιμασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Seirie εννοείται πελάτη μου, πίσω στα καθήκοντα πλέον, σερβίρισμα και δικηγορία... σε ευχαριστώ για τις ευχές σου κι εσύ να είσαι πολύ καλά με ανθρώπους που αγαπάς πάντα κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ έχεις δίκιο για τον ασπρούλη και κάθε ασπρούλη, μια χαρά περνάνε, όσο για μένα ναι, πέρασα πολύ καλά, να δούμε πότε θα επαναληφθεί, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΦΟΥΛΗ
    Καλά τι φάτσες τα γατόνια σου!!! ο δε Ασπρουλιάρης σε κοιτάζει και με ύφος που βγάζεις την φωτογραφία χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγώ φλουρί γιοκ!μια φορά έχω κερδίσει και καμιά αλλαγή δεν είδα!έφαγα όλη την βασιλόπιτα σχεδόν μπας και το πετύχω φέτος,αλλά τζίφος,πήγε ο αδερφός μου,έφαγε ένα τόσο δα κομματάκι και του έτυχε!!!!

    πολλά φιλάκια,μας έλειψες από το μπαρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aμα σου πω....κάθε χρόνο φτιάχνω βασιλόπιτα...μα κάθε χρόνο...ούτε μια φορά δεν θυμήθηκα να βάλω το φλουρί την σωστή ώρα...φέτος το έβαλα γινάτι...μα και πάλι πίστεψέ με το ξέχασα (αφού όλα γίνονται με την ψυχή στο στόμα)....τι είναι και τούτο πάλι???
    Πέρασες όμορφα...σε ζήλεψα φίλε...
    δεν ξεκούνησα λόγω δουλειάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ωραίες εικόνες , δένε χει σημασία το φλουρί η αν έχασες στα χαρτιά
    σημασία έχει ότι πέρασες όμορφα
    αυτό μετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/1/12, 12:01 π.μ.

    Αυτη η ηρεμια της επαρχιας ειναι το κατι αλλο και οι ρυθμοι φεεετααας!

    Αλλα δεν ειναι για πολυ! Εγω την απολαμβανω παλι αυτες τις μερες! Απο τριτη κεφαλια μεσα!

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντα να περνάς καλά. Τώρα ανανεωμένος γύρνα ξανά στα καθήκοντά σου! Αυτά που εσύ ξέρεις και αυτά που εμείς ξέρουμε του ...bartendter.
    Νομίζω ότι γιορτάζεις. Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία και δημιουργικό πνεύμα.
    Υ.Γ. γιατί δεν γράφεις στα Υ.Γ.; Κακώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια χαρά πέρασες! Μα απορώ πως δεν βαριούνται το ψάρεμα!!! Απορώ!!! Πάντως καλή η ψαριά και αγαπημμένα τα ψάρια!!!
    Καλή χρονιά στον Πύργο με το λεκέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτά είναι! Ο σωστός τρόπος να περνάει κανείς τις άγιες τούτες μέρες (και δύσκολες μαζί...)

    Χρόνια πολλά, χρόνια πολλά, να σε χαιρόμαστε όσοι σ' αγαπάμε!!!

    Σε φιλώ καλό μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια χαρά περάσατε!
    Χρόνια σου πολλά, πρωτίστως καλά και ό,τι θες να το παίρνεις χωρίς πολύ κόπο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και χρονια πολλά μπάρμαν για τη γιορτή χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. christina άμα δε σε θέλει... αλλά δεν πειράζει, κι έτσι καλά είναι, επέστρεψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. mia τελικά δεν έχει και τόση σημασία το φλουρί, μια παράδοση είναι που κάποιοι του δίνουν πολύ σημασία και κάποιοι (καλή ώρα εσύ) το ξεχνούν κι εντελώς, πάντως ναι, πέρασα καλά και ξεκουράστηκα, είναι όμορφες αυτές οι αποδράσεις, φιλιά κι ελπίζω να περνάς όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άσωτε σίγουρα αυτό έχει σημασία, να περνάμε καλά και να το δείχνουμε...
    σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, να είσαι και συ πολύ καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. coula όσο μπορούμε να την απολαμβάνουμε αυτή την ηρεμία, σου εύχομαι καλό υπόλοιπο ξεκούρασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. marimar ευχαριστώ για τις ευχές σου κι αντεύχομαι τα καλύτερα, ναι πλέον σερβίρω κανονικά, από Δευτέρα μέσα τα κεφάλια γενικώς όσο για τα Υ.Γ. θέλουν το χρόνο και τη σκέψη τους και δεν είχα και πολύ διαθέσιμα κι από τα 2 τον τελευταίο καιρό, ελπίζω σιγά σιγά να πάρουν πάλι το ρυθμό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Hfaistiwna το ψάρεμα είναι η αιτία, η πραγματική μαγεία είναι να είσαι ανοιχτά στη θάλασσα κι όσο φτάνει το μάτι να βλέπεις το μπλε της, η απόλυτη ηρεμία
    καλή χρονιά να έχεις κι εσύ μικρέ μου, να σου πάνε όλα κατ' ευχήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. wintersea ναι έτσι είναι, στα δύσκολα να περνάς όπως μπορείς καλύτερα, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι ελπίζω να είσαι κι εσύ όσο καλύετερα γίνεται, πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Koueen σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι Αμήν λέγω... φιλιά πολλά καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χρόνια πολλά τρελό αγόρι του μπάρ. Ο,τι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. mahler σε ευχαριστώ πολύ καλό μου, να είσαι καλά, ότι επιθυμείς κι εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Koueen σε ευχαριστώ καλή μου, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος του ρόλου μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χρόνια πολλά γιάννη μου, με υγεία και τυχη.

    και άλλη φορα λιγότερες μαργαρίτες στον παραγωγό γιατί χθες βράδυ έτσι και έβηχε θα ήταν σαν τους δράκους των παραμυθιών. θα ξέρναγε φωτιές με το αλκοολ που κατέβασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χρόνια πολλά και καλά γιάννη μου,να είσαι γερός,και με πολλά χαμόγελα,ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου,πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρονιαααα πολλαααααά Γιάννη μου καλά και ευλογημένα!!!!

    καλά δεν το ήξερα πως τα καλαμαρια ψαρεύονται στη ξάαααααααααααααπλα!!!! πλακα έχει...
    καλά πέρασες όμως παράπονο δεν έχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου,μισό γιατί κουνάει.... μπαίνουμε κάβο ντόρο που θα πει;;;;
    Ερχομαιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητε μου φιλε Γιαννη..
    Εχεις τον τροπο σου..
    Εχεις τον τροπο να με κανεις να ..υποφερω με κατι τετοιες αναρτησεις!
    Ακου..ταβερνες, ψαρεμα..ουζομεζεδες,
    ξεκουραση..
    Στον καλο με πατας..
    Χαιρομαι αφανταστα ομως παντα,
    οταν περνουν καλα οι φιλοι μου!
    Ειναι σαν να περναω κι εγω καλα!
    Παντα τετοια λοιπον!
    Και πριν το ξεχασω..
    Καλη χρονια να εχεις,
    με εκπληρωση των οσων περισσοτερων επιθυμιων σου,
    και προ παντων με υγεια!
    Τις ευχες μου και για την ονομαστικη σου!
    Τα λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Υγ..Σε μας εδω,το φλουρι,
    επεσε ..στην Μερκελ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ria σε ευχαριστώ πολύ κι από εδώ, έχεις δίκιο πολύ τον πότισα χθες, άλλη φορά θα το προσέξω.. φιλιά πολλά και να τον χαίρεσαι και τον δικό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. christina να είσαι κι εσύ πολύ καλά, και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Elena G σε ευχαριστώ πολύ καλή μου, ε όταν ψαρεύεις με τις ώρες μια ξάπλα τη ρίχνεις, επίσης ναι μια χαρά τα πέρασα, ξεκούραση και φόρτιση μπαταριών αυτές οι μέρες, τα φιλιά μου και να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΦΟΥΛΗ με το καλό να μας έρθεις και και καλό υπόλοιπο ταξιδιού, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Vraka Kosta εγώ ευχαριστώ που με θεωρείς φίλο σου, αντεύχομαι τα καλύτερα, υγεία κι εκπλήρωση επιθυμιών και πόθων σου για τη νέα χρονιά, κι αν σου πάτησα λιγάκι τον κάλο ήπια κι ένα ποτηράκι για όλους τους φίλους που με τον ένα ή άλλο τρόπο είναι δίπλα μου, να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα
    υ.γ. αυτή η πουτ.. όλα τα παίρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δεν ηλθα για καλαμαρια ουτε για γαριδες

    για ευχουλες ήλθα

    Ευτυχισμενος παντα Γιαννη μου, με την κυριολεκτικη σημασια ΕΥ ΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ με καλη τυχη η καλη τυχη ειναι τα παντα και υγεια και οικονομικη ανεση και αγαπη στη ζωη σου

    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος8/1/12, 1:40 π.μ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ginger σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και σε φιλώ από την παγωμένη Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Coula ευχαριστώ πάρα πολύ, να είσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. μια χαρά όλα....και με ουζάκια και ωραία μεζεδάκια..ακόμη καλύτερα...πάντα έτσι όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. homemade όντως έτσι είναι τα όμορφα, εύχομαι να περνάς τέτοιες στιγμές όταν μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παραβλέποντας το γεγονός, ότι ήρθα για γλυκό και βρήκα καλαμάρια (και αυτά αμαγείρευτα), εύχομαι πάντα βαρκάδες σε καταγάλανες θάλασσες και αλησμόνητες βραδιές με φίλους !


    Την καλημέρα μου (και μέσα τα κεφάλια πιά) και καλή μας χρονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Zouzouna μου εντελώς μέσα τα κεφάλια γμτ... καλά ήταν όμως, παράπονο δεν έχω, μια χαρά και πέρασα και ξεκουράστηκα, σε φιλώ και τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τωρα που σε βρηκα εδώ ειναι που εχω μπερδευτεί για τα καλά....πως σε λένε;;; Γιαννη;; Παύλο;;; εγώ με ποιόν μιλαω στα σχόλια;;;; στο ραδιόφωνο;;; τι κανω λαθος;;πες μου!!!!οπως και να σε λένε παντως σου ευχοναι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και χαμόγελα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρούλα εδώ Γιάννης, ο Παύλος κάνει την εκπομπή κι εγώ σερβίρω ποτά και απαντώ στα σχόλια που αφήνετε στο μπλοκ του, αν θες είμαι βοηθός παραγωγού... καλή χρονιά και σε σένα με ότι επιθυμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε