12/10/11

Ελπίδα ή Φόβος;


Μάλλον τίποτα από τα δύο, όπως γράφτηκε και στον τάφο του Καζαντζάκη: δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.
Όπως και να το δούμε κάποιοι ζουν με την πρώτη ενώ οι περισσότεροι με τον δεύτερο. Κάποιοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, κάποιοι αγανακτούν με τους αγανακτισμένους, κάποιοι απεργούν, κάποιοι άλλοι δουλεύουν και θίγονται από τους απεργούς, το διαίρει και βασίλευε παλιά τακτική, δοκιμασμένη και πιάνει, ειδικά στους δύσκολους καιρούς. Αντί όλοι να πολεμήσουν τον κοινό εχθρό (δεν μπορεί, όσο τυφλός και να είσαι θα πρέπει να έχεις μια ελάχιστη αντίληψη για αυτό) εξακολουθούν πολλοί να κοιτούν τη βολή τους και το προσωπικό συμφέρον. Μόνο όταν αρχίσει να θίγεται αυτό (ο προσωπικός μας μικρόκοσμος δηλαδή) μιας πιάνουν τα διαόλια και γινόμαστε έξαλλοι με όλα κι όλους. Το σίγουρο είναι ότι εκτός της μικρής και γνωστής ελίτ αργά ή γρήγορα δεν θα υπάρχει μη θιγόμενος από όλη αυτή την αρπαγή και δεν ξέρω αν μια φράση τύπου: καλά, αφού δεν έχουν να φάνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι, θα φέρει στα άκρα την κατάσταση, πάντως κάτι θα συμβεί κι όλοι οι κωπηλάτες, τα ζουζούνια και λοιπά έντομα θα πάνε από εκεί που ήρθαν (άλλοι εξωτερικό κι άλλοι πολύ εσωτερικό όμως…).

Μην ελπίζετε και μη φοβάστε λοιπόν, εγρήγορση και δράση απαιτεί η περίπτωση, όπως νομίζει κι όπως επιθυμεί ο καθένας μας, δεν μπορεί κάπου θα βρεθούμε.

12 σχόλια:

 1. Καλησπέρα! Το λέει και το τραγούδι, "δεν μπορεί, δεν μπορεί, κάπου θα συναντηθούμε"!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω πως η μοναδική αντίσταση σε όλο αυτό που ζούμε είναι να κρατήσουμε ακμαία το ηθικό και τον προσωπικό μας πολιτισμό.. Ο καθένας όπως μπορεί.. Φιλιά πολλά αγαπημένε..:)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φυσικά και ΔΕΝ ελπίζουμε, φυσικά και ΔΕΝ φοβόμαστε, μονάχα αγανακτούμε.
  Αγανακτούμε με αυτούς που ελπίζουν ακόμη, με αυτούς που φοβούνται, με αυτούς που επαναπάυονται.
  Πού θα πάει όμως..

  Άντε βρε και καλή αρχή στον Παυλούκο!
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Hfaistiwna το τραγούδι το λέει μια χαρά, να το πούμε κι εμείς πρέπει, φιλιά στα Βόρεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. fevis ο πολιτισμός σε κάθε επίπεδο είναι αναγκαίος, απλά όταν συμβαίνουν ακραία πράγματα από τη μια πλευρά δεν είναι δυνατόν να μη συμβούν κι από την άλλη, είναι θέμα δράσης - αντίδρασης, σε φιλώ πολύ κι εύχομαι να είστε πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Dina V. έτσι ακριβώς, η επανάπαυση κι η ακινησία είναι το χειρότερο πράγμα, φιλιά πολλά κι από μένα
  υ.γ. μεταφέρθηκε η καλή αρχή που εύχεσαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχουμε την τάση ως λαός να κοιτάζουμε την "πάρτη" μας... Η ατομική συνείδηση υπερισχύει της συλλογικής. Αυτό (μεταξύ άλλων) μας έφερε εδώ...

  Σε φιλώ καλό μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. wintersea έτσι είναι, αλλά λέω μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, φιλιά κι από μένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγώ που ελπίζω ακόμα...φοβάμαι...και δεν ενδιαφέρομαι για τον μικρόκοσμο μου μόνο....είμαι καμένο χαρτί άραγε????? καλημέρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. mia ότι κάνεις συνειδητοποιημένα καλό είναι, μόνο καμένο χαρτί δε σε λες, καλώς μας όρισες (κι ας ελπίζεις φοβόμενη...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε