16/2/11

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Μήπως πρέπει να γίνουμε όλοι "Τζούλιες"...μας γαμάνε που μας γαμάνε...τουλάχιστον να βγάζουμε και λεφτά, άσε που έτσι θα πληρώνουμε και λιγότερο ΦΠΑ. Τέρμα, μου φαίνεται ότι οι μάσκες έχουν πέσει εντελώς όμως, τα πάντα γίνονται στο πόδι, τα πάντα είναι προαποφασισμένα, μα να βγαίνει πρώτα ο τροϊκανός, μετά το κυβερνητικό κανάλι (όχι η Νετ καλέ το μεγάλο) και τα χαράματα ο βουτυρομπεπές να πουλήσει δήθεν τσαμπουκάδες; Μα για πόσο μαλάκες μας περνούν; Οκ, έχω βρίσει ήδη όσο ποτέ άλλοτε εδώ μέσα και θα μου βγάλουν κανένα απαγορευτικό, οπότε ας καλμάρουμε λίγο. Το θέμα μας είναι αν δεν καταλάβατε ότι πωλείται η χώρα όπως είναι επιπλωμένη, κι αν κάποιοι θεωρούσαν ότι η πώληση της Ακρόπολης είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας εδώ είμαστε. Επίσης δεν ξέρω αν τελικά η πολιτική περί μεταναστών (η μη πολιτική δηλαδή) αποβεί εντελώς μπούμπεραγκ και μείνουν μόνο οι μετανάστες κι εμείς μεταναστεύσουμε για αλλού.
 
Όχι, σκεφτείτε ένα πιθανό σενάριο: 
 
Η Ελλάδα σε 20 χρόνια
 
Γερμανικό προτεκτοράτο, με κατοίκους όλων των ευρωασιατικοαφρικανικών εθνικοτήτων (πλην γηγενών βεβαίως), όπου αυτοί της πρώτης φουρνιάς (δεκαετιών 80-90 κάτι) θα αποκαλούνται γκάγκαροι, η σημαία στη θέση του σταυρού θα έχει τον αντίστοιχο αγκυλωτό (αρχαιοελληνικής προέλευσης για να θυμίζει κάτι από τότε), απλά θα έχει κοκκινόμαυρες αποχρώσεις (το κίτρινο δεν πολυδένει). Όλοι οι ναοί και τα αρχαία θα έχουν μεταφερθεί σε Δυτικοευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις αυτούσια και στη θέση τους εδώ θα έχουν αναγερθεί πολυκαταστήματα και καφέ με αποτέλεσμα ο τουρισμός να έχει ανέλθει σε δυσθεώρητους αριθμούς, ο μέσος μισθός θα είναι 250 € (ο βασικός 50 γιουάν), οπότε τα φθηνά εργατικά θα έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια ατελείωτη βιομηχανική παραγωγή, τα νησιά της άγονης γραμμής (όσα θα έχουν απομείνει) θα έχουν μετατραπεί σε ευρωπαϊκές χωματερές και τόπους ταφής πυρηνικών αποβλήτων, ενώ τα τουριστικά (πλην Κρήτης) θα έχουν πουληθεί σε σεύχηδες. Η Κρήτη με ηγέτη μελλοντικό νικητή ριάλιτι θα ενωθεί σε χαλαρή ομοσπονδία με την Αίγυπτο, αλλά η μινωική καταγωγή θα τους καθιστά αυτόματα πρωθυπουργούς (κι αργότερα αυτοκράτορες, αλλά ας μην προτρέχουμε). 
Κι οι Έλληνες; μα καλά μου παιδιά, όπου κι αν πάνε δεν χάνονται αυτοί, θα μεγαλουργήσουν, κι όταν τους την βαρέσει θα σηκώσουν και μια επανάσταση με νέο λάβαρο (μάλλον το € θα έχει περίοπτη θέση σε αυτό) και θα απαιτήσουν να πάρουν την γη των προγόνων τους πίσω. Καλά, κάτι φύλα δάφνης μάσησα, δεν μπορώ να φτάσω και τόσο μακρυά για να δω πότε θα γίνει αυτό, αλλά θα γίνει πιστέψτε με. 

Σας φιλώ όλους γλυκά κι εύχομαι από καρδιάς να μην τους περάσει γιατί τον αγαπάω τούτο τον τόπο γμτ, και θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για αυτόν, όχι όμως με τον τρόπο που μου υποδεικνύουν, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι. Μην τους αφήσουμε να τα ξεπουλήσουν όλα κι όλους, πάνω απ' όλα και ξεβράκωτοι ακόμα ας έχουμε τουλάχιστον κρατήσει την αξιοπρέπειά μας.

23 σχόλια:

  1. Γεια σου, ήρθα από το σπίτι της Ria! Όπως λέμε στην Ισπανία, ελπίζω να "ούρισες έξω από την γλάστρα" ... δηλαδή, ελπίζω ότι αυτό που λές δεν θα συμβεί.

    Μια αγκαλιά από την Ισπανία, καινούργιε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ας ελπίσουμε ότι είναι σενάρια.. επιστημονικής φαντασίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου επιτρέπεις να σε παραπέμψω σε ένα ποστ..;

    Αυτό : http://bougepas.blogspot.com/2011/02/blog-post_13.html

    Νομίζω πως αξίζει να το διαβάσουν αρκετοί.. ΟΥΦ μεγάλο ουφ κατάλλα, και εγώ την αγαπώ αυτή τη χώρα, δε ξέρω με ευχολόγια αν θα σωθεί όμως.. Καληνύχτα αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με το μνημόνιο, την κάτσαμε τη βάρκα αγαπητέ!

    αλίμονο στα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ... Εγώ ελπίζω πως στο τέλος ο από μηχανής θεός θα μας βγάλει στην στεριά στεγνούς.. Πολυάννα γαρ, δεν φεύγει αυτό το αισιόδοξο από μέσα μου με τίποτα..:-) Βέβαια, τα σημάδια άλλα λένε απλά καμιά φορά γυρίζουν όλα τούμπα εκεί που δεν τα περιμένει κανείς, κυρίως δε οι Γερμανοί (συν) εταίροι μας.. Για να δούμε τι θα δούμε... Φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμήσου τι έλεγε μια καλή μας φίλη, πριν από πολλά χρόνια...

    Η Ελλάδα θα είναι η αρχή για μια σειρά πραγμάτων, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα επιστρέψουμε σε πραγματικές αξίες και η Ελλάδα θα λάμψει πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Verónica Marsá κι εγώ το ίδιο ελπίζω, να γράφω εντελώς μπαρούφες, καλώς όρισες και θα τα λέμε (επίσης λατρεύω Ισπανία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hfaistwna εκτός της επλίδας νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς κάτι για αυτό, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Roadartist τη διάβασα την ανάλυση του αγαπητού ιστολόγου κι είναι άκρως ενδιαφέρουσα, η χώρα μας σίγουρα δεν πρόκειται να σωθεί με ευχές αλλά με πράξεις μόνο, κάτι έχει αρχίσει να κινείται γενικά, να δούμε αν θα γιγαντωθεί σύντομα ή αν θα πνιγεί, ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια τουλάχιστον, φιλιά και να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ria έχεις δίκιο, όσο για τα παιδιά... τι να πω, κι εγώ αυτά σκέφτομαι (κι ας μην έχω δικά μου), αγωνιστικά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. fevis αγαπημένη φίλη εδώ δε φτάνει μια μηχανή για να φέρει το Θεό, εδώ χρειάζονται όλες οι μηχανές (και μηχανισμοί) του κόσμου, κι εγώ είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος αλλά δεν μπορώ και να μην βλέπω την πραγματικότητα, σε φιλώ κι ελπίζω να γίνει πραγματικότητα η τούμπα που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΥΛΟ το θέμα είναι αν θα προλάβουμε να δούμε αυτή τη λάμψη, όπως και να'χει σίγουρα είμαστε η γενιά (ή μάλλον οι νεότεροι από εμάς για την ακρίβεια) από την οποία θα ξεκινήσουν οι μεγάλες αλλαγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και εγω που νομιζα οτι δεν βριζεις ποτε σου ... και ελεγα τι εγκρατεια αυτο το παιδι :Ρρρ

    το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι προαποφασισμενα οπως ειπες...
    ολα τα αλλα παιζουν... και μαλλον ξερουν και τις αντιδρασεις μας ... ποιες αντιδρασεις δηλ...

    καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. korinoskilo είδες παραφέρθηκα... αλλά όταν πνίγεσαι αυτό συμβαίνει, όσο για τις αντιδράσεις δεν έχουν έρθει ακόμη αλλά δεν μπορεί, κάτι (ή όλα μαζί) θα μας κάτσουν στο λαιμό κάποια στιγμή, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. anisixe την διάβασα και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αχ πολύ στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι έτσι το μέλλον...
    και το χειρότερο είναι οτι πια δεν μας αφήνουν τα περιθώρια να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. maya η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι περισσότερο τα παιδιά της ηλικίας των δικών σου και ποιο ακριβώς μέλλον τα περιμένει και τρομάζω... μακάρι να πέσω εντελώς έξω και να γίνει το θαύμα / η σωστή κίνηση / μια αλλαγή που θα τα ανατρέψει όλα
    ας μην πάψουμε να ελπίζουμε (και να αγωνιζόμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κοίτα, για να τα κάνουν όλα αυτά μάλλον μας περνούν για πολύ μαλάκες. Τι να κάνουμε, υπομονή αφού δεν βγαίνουμε να σπάσουμε κανά κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. mahler προφανώς και βρίσκουν το έδαφος και τα κάνουν, αλλά κι η υπομονή (μας) έχει κάποια όρια, κι είμαστε οριακά να τα ξεπεράσουμε, σε φιλώ μικρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το καλο που σου θελω,
    προσεχε πολυ πως μιλας,
    και πως εμπλεκεις εμας τους Γερμανους;)
    Δεν χαλας μονο το δικο σου image ετσι,
    αλλα μας δινεις..και ιδεες;)
    Διοτι..
    Εμεις εχουμε σκοπο να σας παρουμε οσα μετρητα μπορουμε ακομα,
    κι οταν σε εναν χρονο το πολυ δουμε κι εμεις οτι δεν..παει αλλο,
    να σας χαρισουμε καποια χρεη,
    με ανταλλαγμα καποιες συμφωνιες για ..εξαγορα..οσων φυσικων πορων εχετε.
    Ετσι θα σας δημιουργησουμε και νεες θεσεις εργασιας,
    για να δουλευετε και να το..βουλωνετε;)
    Αμα απασχολεισθε αρκετα,
    δεν θα σας μενει τοσος χρονος για να κανετε τετοιες "ηλιθιες" σκεψεις,
    και αναρτησεις;)
    Ελπιζω να εγινα καταννοητος,
    και να μην χρειασθει να γινω κι εγω του επιπεδου σου
    και..να βριζω;)

    Φιλια και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 23 χρονια στη γερμανια...αυτα βλεπω και ζω που περιγραφει ο φιλος
    Vrakas Kostas ...ειμαστε χαμενοι απο χερι...εκτος και αν ξυπνησουμε, εδω ξυπνησαν οι αραβες εμεις δε μπορουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kosta Vraka η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να έπεφτες στο επίπεδό μου και να έβριζες, πέρα από πλάκα έχεις εντελώς δίκιο σε αυτό που λες στην ουσία, όλοι το ξέρουν κι όλοι το κάνουν κούκου, φιλιά κι από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Benikos place οι Άραβες δυστυχώς ή ευτυχώς ξύπνησαν γιατί υπήρχαν απολυταρχικά καθεστώτα και κάποτε θα γινόταν, εμείς με την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε Δημοκρατία (λέμε τώρα) θα αργήσουμε λίγο, ελπίζω πολύ λίγο, να είστε καλά φίλοι από την ξενιτιά και να μας μεταφέρετε και την εκεί πραγματικότητα (γιατί αν περιμένουμε από τα μέσα ενημέρωσης την κάναμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε