2/1/08

Χρονο-κάψουλα

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του φίλτατου equil-chaos έχω να θυμηθώ τα πιο κάτω σημαντικά κι ασήμαντα που μου συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε:

Χειμώνας: περίεργος, μια καθήλωση σε όλα τα επίπεδα, βαρετά στη δουλειά, στριμωγμένα οικονομικά, χωρίς πολύ όρεξη για βόλτες, λίγες επισκέψεις στα αγαπημένα εκτός των τειχών μέρη, ακόμη λιγότερες συνευρέσεις με γνωστούς και φίλους, μια-δυό θεατρικές επισκέψεις, ίσως λιγότερες κινηματογραφικές, σποραδικές μπαρότσαρκες (και συνήθως μετά από εντατικές / εκβιαστικές προσκλήσεις "αλλοδαπών"), που έκλεισε με το θάνατο του Ραμόν...

Άνοιξη:
ελπιδοφόρα, με απανωτές συνεντεύξεις (ίντερβιους ντε) για τη νέα δουλειά που ήρθε περίπου εξ ουρανού, με πίστη για το καλύτερο, με το δωράκι ανήμερα των γενεθλίων μου ότι προσελήφθην τελικά, με μια θεατρική έξοδο από την προηγούμενη εργασία (ιλαροτραγωδία για την ακρίβεια, ενώ θα προτιμούσα κάτι πιο μελό), με αισιοδοξία στον αέρα να μπερδεύεται από τις ανοιξιάτικες/πασχαλινές μυρωδιές στο χωρίο για Πάσχα, με συχνότερες συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, με μπιρίμπα κάθε Παρασκευή ως δεδομένο, με τη σχέση μου δυνατότερη παρ' όλες τις αναποδιές κι εμένα σαν παιδάκι που ετοιμάζεται να πάει για πρώτη μέρα στο σχολείο στο τελείωμά της...

Καλοκαίρι: ξεκίνημα στην νέα εργασία, μεγάλη εταιρεία (με τα καλά και τα κακά του αυτό), πολλοί συνάδελφοι, ανταγωνισμός και καχυποψία αρχικά, προσπάθεια εδραίωσης, με τον καιρό χαλάρωση και των δύο μερών, κούραση, προσπάθεια ανασύνταξης, άγχος, έλλειψη διακοπών και θάλασσας, μόνο μια βδομάδα ξεκούρασης, το ήξερα, δεν πειράζει, απλά ένας λόγος να γκρινιάξω λίγο κι εγώ, φωτιές και θλίψη στο τέλος του, γλυκόπικρη αίσθηση μου άφησε αυτό το καλοκαίρι...

Φθινόπωρο/αρχές χειμώνα: συμπαθητικό αρχικά αλλά ιδιαίτερα καλό στο φινάλε του, πάρα πολύ άγχος σε όλα τα επίπεδα, απίστευτη προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα έδειξα σε "δύσκολες" αποστολές είτε εργασιακά είτε προσωπικά, με λίγες εξαιρέσεις δεν το άφησα να με πάρει κάτω, νέοι φίλοι στη ζωή μου, ξεκασκαρτάρισμα πραγμάτων / ρούχων / ανθρώπων (μ' αρέσει τελικά η κάθε αλλαγή εποχής γιατί "πετάω" διάφορα), 13 χρόνια κοινής πορείας (θέλω να σε δω να φτάνεις ψηλά, πρέπει να το κάνεις, σου αξίζει), όλο και μεγαλώνει αυτή η παρέα εδώ μέσα, χαίρομαι που τα πράγματα παίρνουν μια άλλη δυναμική, χαίρομαι που ανήκω σ' αυτή την "κοινοβιακή" ιστοκατάσταση, έχουμε να κάνουμε πολλά 8άρια παρέα μεθυσμένοι απ' το ποτό που σερβίρει ο ένας στον άλλο.
Στην υγεία σας παιδιά...

Υ.Γ.1: το μπαλάκι της χρονοκάψουλας (αν θέλουν, αν δεν, δε θα παρεξηγηθώ κιόλας) στη Σοφία μου και στον Δημητράκη - καινούργιοι γαρ, ευκαιρία να μας "φανερωθούν"

Υ.Γ.2: Την άλλη βδομάδα έχω δ ι α κ ο π έ ς (το λέω και δεν το πιστεύω μιλάμε)

28 σχόλια:

  1. Σοβαρά μιλάς;...διακοπές;...
    Ζηλεύωωωωωωωω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/08, 12:19 π.μ.

    χρονο κάψουλα, χαχα :) Μια μανια μα τα κανεις ολα χαπακια την εχεις ε?
    Λοιπον, ευχομαι η επομενη χρονοκαψουλα θα ειναι με καλυτερη συσταση και θα ειναι ακρως ανανεωτικη. Τα πρωτα αμεσα αποτελεσματα θα τα δεις την αλλη βδομαδα :)
    Καλη χρονια και καλες διακοπες :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντάς σε ένιωσα συνεπιβάτης σε μια γεμάτη συναισθήματα χρονοκάψουλα. Στάθηκα σε αυτό που είπες, "κι εμένα σαν παιδάκι". Ναι, αυτό αποκόμισα από σένα, ένα βλέμμα καθάριο σαν μικρού παιδιού. Τα συναισθήματα και οι εικόνες ανάλογες της κάθε εποχής, ή όχι πάλι, έτσι από πείσμα, να πάμε κόντρα. Σε ευχαριστώ που ΤΕΛΙΚΑ αποφάσισες να αποδεχτείς την πρόσκλησή μου, είναι όμορφο να σε μαθαίνω "σε δόσεις". Όπως κι άλλους εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γάντια είναι για να σηκώνονται, έτσι ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή σου.
    Καλές διακοπές εύχομαι. Πάντα μου άρεσε η ιδέα του να φεύγει κανείς την πλέον αναπάντεχη περίοδο, όταν οι περισσότεροι επιστρέφουν. Να περάσεις όσο καλύτερα επιθυμείς και να θυμάσαι όσους σε περιμένουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακούω εδώ? Κάψουλες και ιστορίες? Ελπίζω να μη βρήκες το φάρμακο (που λέγαμε ντε) και το χρησιμοποιείς μόνο για την πάρτη σου! Σε αφήνω όμως χαλαρό, γιιατί έρχονται διακοπούλες για σένα και γιατί η ανάρτηση αυτή ήταν πολύ περιεκτική και γεμάτη αισιοδοξία για το 8 ;-)

    Καλά να περάσεις μικρέ μου ασθενή και σίγουρα στη χρονοκάψουλά μου του 2007 δε σε έκλεισα μέσα και σε άφησα στην απέξω. Κι αυτό, γιατί θα σε χρειαστώ και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ενώ όλοι θα προσπαθούν να προσαρμοστούν στην καθημερινότητά τους εσύ μόλις θα ξεκινάς τις διακοπές σου...
    τι καλύτερο?
    και επειδή τις έχεις τόσο ανάγκη σου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται και να μας έρθεις πίσω ανανεωμένος και ορεξάτος για νέα μπλογκοταξίδια!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα είσαι διακοπές όταν οι υπόλοιποι θα τρέχουμε??????....ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΣΣΣΣΣΣΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιά χαρά ξεκινάει το 8 για σένα! Όχι ότι το 7 σου ήταν κι άσχημο δηλαδή...αλλά πέρασε και το καλύτερο έρχεται! Οι προοπτικές αυτό δείχνουν...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκιέ blueprints τελείωσε ένας χρόνος και αρχίζει ένας νέος..με διακοπές.. Να τις χαρείς όσο περισσότερο μπορείς.. άσε το παλιό πίσω και ξεκίνα για τη νέα χρονιά με τη καλύτερη σου διάθεση. Αυτή τη χρονιά θα είναι ΤΕΛΕΙΑ. Να το ξέρεις. Όσο το λές και το πιστεύεις τόσο πιο τέλεια θα γίνεται. Φιλιά, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρχή της χρονιάς με διακοπές!!! Τέλειο timing... Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διακοπές; ασταδγιάλα ΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΕΛΥΩ!!!!

    να περάσεις υπέροχα μικρό έγκλημα! ασταδγιάλαααααα ζηλεύω!!!!!!

    τέλεια η κάψουλά σου. η επόμενη θα είναι ακόμα καλλίτερη. μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2008. Αν ξεκινάς με διακοπές… φαντάσου πόσο καλή θα είναι η χρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να δεις που απολογισμός του 2008, θα είναι απλά εξαιρετικός!!!!

    Απλά πίστεψέ το!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νιόβη ναι καλή μου, σε καταλαβαίνω... εγώ θα έτρωγα σίδερα αν μου έλεγε κάποιος για διακοπές
    fava η αλήθεια είναι ότι έχω μια εμμονή (αν και δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου) με τα χαπάκια, σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, κι εσύ ότι καλύτερο
    equil εγώ σ'ευχαριστώ, σημαίνει πολλά για μένα που εισέπραξες αυτό το συναίσθημα του παδιού από μένα, χρόνια ψάχνω να το βρω (στην ουσία του όμως)
    jimmy δεν ξεχνώ κανένα σας κι η αλήθεια είναι ότι θα είστε από τα λίγα που θα μου λείψουν στις διακοπές μου, σ'ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης
    mad η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην απόλυτη ανακάλυψη της κάψουλας (θα τα πούμε αυτά όμως εκτενέστερα πριν την ανακοίνωσή της)
    υ.γ.: σαφώς και με τιμά που θα με "χρειαστείς" κατ'οιονδήποτε λόγο
    jojo σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου, τις έχω αφάνταστα ανάγκη είναι η αλήθεια, εύχομαι με το γυρισμό μου να σας βρω όλους ακόμη καλύτερα από πριν
    mahler76 ε ναι, ξέρω ακούγεται ψιλοκακία αλλά όταν ίδρωνα καλοκαιριάτικα, όλοι σας λίγο πολύ κάνατε τις διακοπούλες σας, οπότε σιγά μη σας λυπηθώ (πλάκα κάνω...)
    αντώνη όντως πολύ καλά ξεκινάει, κι έχεις δίκιο οι προοπτικές δείχνουν πολύ καλές
    roadartist φιλιά καλή μου, το ξέρω, η πίστη σε κάτι το κάνει και πραγματικό / πραγματοποιήσιμο (βασικό υλικό της κάψουλας/χαπιού που θα μας δώσει το νόμπελ από κοινού με τον ιατρό μου mad)
    fevis είναι όντως η καλύτερη αρχή, τόσο που λέω να το καθιερώσω από εδώ και πέρα κάθε χρονιά
    provatako μου σ'ευχαριστώ, αλλά ας τις ζήλειες, ξέρεις ότι αν γινόταν θα σ'έπαιρνα παρεούλα... όσο για την φετινή κάψουλα απ'το στόμα σου... τα ίδια και καλύτερα για σένα εύχομαι
    snikola φτου μη με ματιάσετε ρε φίλε, κι εσύ να έχεις μια υπέροχη χρονιά
    pavlo το πιστεύω, το πιστεύω, θα δώσεις ένα χεράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. na peraseis teleia agori mou kai eyxomai o epomenos xronos na einai opws akrivws ton thes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά! Ό,τι ποθείς! Να αγαπάτε και να προσέχετε ο ενας τον άλλον για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια Πολλά μας Γιάννο μου ;-)

    Να μας χαίρονται...
    Εύχομαι πάντα γερός και μακριά από το συνάφι μας. Για όλα τ'άλλα υπάρχει... η Mastercard! Καλή εβδομάδα (διακοπών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χρόνια πολλά για την γιορτή σου μικρό έγκλημα. να είσαι πάντα χαρούμενος! και ευτυχής. και δροσερός.

    και να πάρεις κανένα κιλό. χιχιχιχι

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/1/08, 12:53 μ.μ.

    Χρόνια πολλά.
    Σκέτο.
    Θα ελεγα πιο πολλά και χαριτωμένα αλλά ΝΥΣΤΑΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Xρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!!
    να την περάσεις σούπερ εκεί που είσαι και ξεκουράζεσαι!

    πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά και καλά για την γιορτή σου. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις πάντα υγεία και να βρίσκεσαι με όλους αυτούς που σε αγαπάνε. Να ζήσεις για να μας χαρίζεις την παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xronia polla sunonomate:) euhes gia oti kalutero :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/1/08, 2:35 π.μ.

    Ειχα ενστικτο και μπηκα! Χρονια πολλα και ευτυχισμενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανεπιβεβαίωτες φήμες σας ήθελαν να γιορτάζετε χτές. Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/1/08, 6:04 μ.μ.

    χρονια πολλά, ότι επιθυμεις, και μακάρι να λιώσουμε απο διακοπές φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. one big dj, equil, mad, provato, tanila, jojo, jimmy rose, fava, alienlover, mahler76, bill, ammos σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας κι αντεύχομαι ότι καλύτερο και για εσάς εφέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε