23/9/07

Χοληστερίνης το ανάγνωσμα

Χθες βράδυ είχαμε για φαγητό κάτι φίλους. Καλά ήταν, με την φίλη Ο. είχαμε να τα πούμε και πολύ καιρό τον Α. και Γ. τους βλέπω λίγο πιο συχνά αλλά πάντα γουστάρω την παρέα τους. Το μενού περιλάμβανε σουτζουκάκια - σχεδόν - σμυρναίικα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, πιλάφι, σαλάτα και βέβαια με συνοδεία τσίπουρου (και άλλων αλκοολούχων) με κατάληξη τούρτα σοκολάτας κι άλλα γλυκάκια. Ναι, σκάσαμε εντελώς, δε ντρέπομαι να το πω.
Η σημερινή νύχτα προβλέπεται ακόμη πιο μάχιμη όμως (όσον αφορά τη χοληστερίνη). Ο γνωστός και μη εξαιρετέος φίλος από το χωριό φέρνει ψάρια και θαλασσινά κι η μάχη προβλέπεται άνιση (για τα θαλασσινά σαφώς). Θα μου πεις τι κόπτεσαι; ανάλυση αίματος θα κάνεις αύριο; Όχι βρε αδελφέ, αλλά να, μετά από 2 σερί βραδιές φαγητού - ποτού με τι καρδιά να πας για δουλειά αύριο; Είναι και που δεν έχω κάνει διακοπές φέτος, που ο καιρός μας τα μπερδεύει κάπως, που ήμουν σε επιφυλακή (βλέπε δουλειά από το σπίτι) αυτό το Σ/Κ, πολύ θέλει ο άνθρωπος στην ηλικία μου να γκρινιάζει και με τα καλά και με τα κακά;
Τεσπά, είμαι σίγουρος πως θα περάσω σούπερ απόψε, σας αφήνω με τη μυρωδιά οστράκων που ψήνονται σε παραλλαγές (σαγανάκι, λαδολέμονο, κλπ) και ψαριών στην σχάρα. Πάω να πιω το τσιπουράκι με το φιλαράκι μου το καλό (κατά πως με λέει).

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/9/07, 9:56 π.μ.

    Eγώ πάλι έκανα κάτι πιο απλό χτές. Σέρβιρα μόνο κοτοπουλάκι κοκκινιστά κατσαρόλας με ρύζι ή μακαρόνια και τριμένο ρεγκάτο και λίγες ελίτσες. Και μπίρα. Και παγωτό μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λωξανδρα μαγειρεψε χθες βραδυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς τανιλα: αφου σερβιρες σ' εμας την αηδια, τωρα βλεπω ακολουθεις την συμβουλη μου! λολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aaaaa! όχι μόνο εισαι προκληλτικός ... ( σουτζουκάκια - σχεδόν - σμυρναίικα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, πιλάφι, σαλάτα και βέβαια με συνοδεία τσίπουρου ) Αλλά είσαι και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ!!! (σας αφήνω με τη μυρωδιά οστράκων που ψήνονται σε παραλλαγές (σαγανάκι, λαδολέμονο, κλπ) και ψαριών στην σχάρα. ) να χαθείς !!! χαχα

    να περάσεις υπέροχα ! (μην ακους που βρίζω απο τη ζήλια μου ειναι :) )

    αναπνοή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σουτζουκάκια? Όστρακα σαγανάκι? Εγώ που να έρθω και τι ώρα?:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tanila μπράβο καλή μου βλέπω ότι και ακολουθείς τις συμβουλές του bill μας - που πάει να πει, όσο και να το αποφεύγει δεν θα το γλυτώσει το μυστήριο - και είσαι παραδοσιακή
    billzouk κοντά είσαι (στην Λωξάνδρα i mean)
    oikologountes πέρασα τέλεια - ήμουν προκλητικός ε;
    fevis το έχασες για λίγο, χθες έγινε το εν λόγω τσιμπούσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ blueprintsouli μου, γιαυτό σου λέω, πάμε στο μοναστήρι να κάνουμε διαλογισμό και να μαγειρεύουμε και να τρώμε ό,τι θέλουμε! Θα καλλιεργούμε τα λαχανικά στον κήπο του μοναστηριού, θα φτιάχνουμε και ψάθινα καπέλα και θα τα πουλάμε στους τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/9/07, 8:49 π.μ.

    Προς Μπιλζουκ: Είσαι ζαβό. Απλά οι φίλες μου έχουν στουμπώσει. Πόση γαρίδα να φάνε πια; Μην ξεχνάς ότι το παραδοσιακό πιάτο σπίτι μου είναι μπριζόλα χοιρινή (λαιμού) στο τηγάνι με κρασί συνοδευόμενη από γαρίδες με ντοματοφέτα. Πόσες γαρίσες να φάνε πια; Είπα να τις ταΐσω κάτι άλλο.
    Προς όλους: και δεν είπα ότι το παγωτό το έφτιαξα εγώ.
    Προς Μπλουπριντς: όντως αυτά τα όστρακα σαγανάκι είμαι πολύ προκλητικά. Θα σε πυγοραπίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ φαι ρε παιδί μου, με εκοψε πεινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sikia μου το σκέφτομαι σοβαρά τελευταία σαν λύση
    tanilla εγώ μαζί σου είμαι, επίσης κάμποσα όστρακα που έμειναν τα κάναμε χθες μια απίστευτη μακαρονάδα
    yo!reeka είσαι καλεσμένος στην επόμενη σύναξη (μετά της μελλοντικής *συζύγου* βεβαίως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/9/07, 12:58 μ.μ.

    KAI DE ME KAΛΕΣΕΣ!
    Πληγώθηκα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tanila μου, υπόσχομαι να επανορθώσω next time

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε