4/8/07

Μπιριμπο-τύποι


Μετά από εκτεταμένες έρευνες, αδιάκοπο διάβασμα Γιάλομ και ώρες πάνω από την πράσινη τσόχα έχω καταλήξει ότι υπάρχουν οι εξής χαρακτηριστικοί τύποι παικτών μπιρίμπας:
α) ο υπεράνετος - cool - τύπου: "εγώ ξέρω να παίζω καλύτερα απ' όλους" (ναι πάλι περιαυτολογώ), και που όλοι θέλουν να παίξουν μαζί του ζευγάρι γιατί δεν τους βρίζει για τις πατατιές που κάνουν
β) ο αγχωμένος με τη νίκη και τη χιλιάρα, που ναι μεν ξέρει να παίζει αλλά σπάνια δίνει σημασία στα χαρτιά του συμπαίκτη του (blogger, ονόματα - ονόματα κι ονόματα δε λέμε)
γ) η γνωστή ηττοπαθής φίλη Κ.Γ. (ψευδώνυμο) που χαίρεται μόνο για το παιχνίδι κι όχι για τη νίκη, κι ας σιχτιρίζει κάθε που φεύγει: "γμτ από τα Χριστούγεννα έχω να κερδίσω, σταδγιάλα, κλπ" (και που ένα ατυχές ιατρικό περιστατικό την έχει αναγκάσει να κρατά όλη την τράπουλα με το αριστερό - περαστικά)
δ) ο Γκαστόνε, φίλος από το χωριό, που όποτε παίζουμε παρέα καταφέρνει να με βγάζει από τα ρούχα μου, γιατί όσο χάλια κι αν παίζει το κοκαλάκι της νυχτερίδας τον κάνει να τραβά αυτό που θέλει
ε) άλλος γνωστός blogger, που μας είχε προειδοποιήσει βέβαια ότι μπεεετά απλόχερα χαρτιά που κάνουν χιλιάρα στους αντιπάλους, και χάνει στωικά, ενώ όταν κερδίζει αρχίζει τα: "oh, it's so fucking boring, etc". Επίσης αν επικεντρωνόταν περισσότερο στο παιχνίδι κι όχι στο πουκάμισο αλλά Κ.Γ. σίγουρα θα έπαιζε καλύτερα
ζ) έτερη φίλη που η ηρεμία με την οποία παίζει σε κάνει να φτάνει 5 το πρωί και να μην έχεις πάρει χαμπάρι πως πέρασε η ώρα (και που την πρώτη φορά που παίξαμε δεν ήξερε από που της ήρθε της άμοιρης όταν αρχίσαμε να κατεβάζουμε τριάρια και άσσους...)
η) επίσης γνωστός blogger (που άλλαξε τελευταία χρώμα μαλλιού απ' ότι μας κάρφωσε άλλη αξιότιμη συνάδελφος), έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει, αλλά μάλλον τον φοβίζουν οι διηγήσεις περί οργίων βίας και νοθείας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δε θέλει να εμπλακεί σε western καταστάσεις

Ο κατάλογος θα ανανεώνεται κάθε φορά που ένα καινούργιο μέλος θα προστίθεται στην ευγενή κοινότητα των birimba addicted.

10 σχόλια:

  1. Και αν σε ξαναπαίξει κανένα άλλο παιδάκι, εμένα να μην σου πω τι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου πω, εμένα έτσι κι αλλιώς δε με παίζουνε.
    Δε ξέρω αν φταίει που δε ξέρω μπιρίμπα ή που βρωμάν τα πόδια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/07, 7:53 μ.μ.

    Συγνώμη, κι ας θέλω πάντα να παίζω μαζί σου διότι δεν βρίζεις τον αφηρημένο συμπαίκτη, κι ας μη θέλω να παίζεις πριν από εμένα γιατί κόβεις ΠΑΝΤΑ τα χαρτιά που θέλω, ακόμα και όταν δεν τα χρειάζεσαι εσύ. Δεν είσαι πάντα cool, γιατί έχεις ξεχάσει μου φαίνεται, πως γίνεται το Κούγκι για έναν από τους καινούργιους κανόνες που δεν έχουμε αφομοιώσει καλά (ή δεν μας συμφέρει) ή ότι τον καιρό που κέρδιζε συνέχεια ο άλλος (μιλάμε μήνες επί μηνών) στο τέλος μόνο που δεν τα παράταγες από τα νεύρα σου. Κι εγώ, άμα κέρδιζα ΝΟΝ ΣΤΟΠ τους τελευταίους 6 μήνες, cool θα ήμουνα. Και άσε το εφτάρι κάτω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα χρυσόστομη γιατί εμένα με λέει προκατειλλημένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απαπα, pavlos & N, είστε εμφανώς εμπαθείς επειδή απλά παίζω καλύτερα...
    tanila μάλλον φοβούνται ότι θα τους κάψεις το χέρι με τσιγάρο όταν θα τολμούν να παίρνουν από κάτω χαρτί που τους κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσ τσ τσ... ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ!!!!

    Χρησιμοποιώ αποκλειστικά πηρούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα βλεπω το καταχθονιο σχεδιο σου. Δεν φτανει που εχεις ρημαξει τους αλλους, ψαχνεις και για νεα θυματα! Σαν δεν ντρεπεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/8/07, 5:37 μ.μ.

    Billzouk, εύγε, είσαι άνθρωπος με μεγάλη διαίσθηση. Διέβλεψες το σκοτεινό σχέδιο και τον ιστό που υφαίνει γύρω από τα αθώα θύματά του. Σου λέω, δεν αφήνει χαρτί για χαρτί να περάσει. Όποιος παίζει μετά από εκείνον υποφέρει. Πως νομίζετε ότι έπαθα τενοντίτιδα? Προσπαθώντας να του αποσπάσω εκείνο το 9 κούπα, η δόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tanila το φανταζόμουν ότι έχεις ένα επίπεδο, δεν θέλησα να σε κακοχαρακτηρίσω...
    bill μου, μην ακούς βρε κουτό την v για να σε τρομάξει τα λέει όλα αυτά, σε λίγο θα με κατηγορήσει ώστε να πληρώσω τους επιδέσμους για την τενοντίτιδα που έπαθε (άσε που μόνη της αντιφάσκει, μια το 7 μια το 9 της βουτάω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/8/07, 10:41 μ.μ.

    That's my point. ΟΛΑ τα βουτάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε