30/3/07

Αναμονή

Πόσες φορές στη ζωή μας δεν έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε ένα περιθώριο στο να συμβούν κάποια πράγματα και μετά από λίγο το μετανιώνουμε. Μετανιώνουμε που αφήσαμε την ευκαιρία τη στιγμή που έπρεπε και αφήσαμε τον χρόνο να παίξει άσχημα παιχνίδια μαζί μας. Μετά από λίγο μας πιάνει η αμφιβολία: ρε λες να μην γίνει τελικά; Μήπως έπρεπε τη δεδομένη στιγμή να αρπάξω την ευκαιρία και να μην αφήσω ηθικούς και άλλους ενδοιασμούς να μπουν εμπόδιο στην επιλογή μου;

Έχει όμως κι η αναμονή – συνήθως για το καλύτερο – και τα θετικά της σημεία: κατ' αρχήν σου αφήνει το περιθώριο να ξανασκεφτείς συμπεριφορές, αξίες, θέλω και τελικά όλη τη θεώρηση που έχεις για κάποια πράγματα. Κατόπιν, παρότι σου προσθέτει μερικούς ακόμη χτύπους στους συνήθεις της καρδιάς (ναι, μια ταχυκαρδία σε πιάνει όταν το σκέφτεσαι) αξίζει τον κόπο γιατί σε κάνει να ονειρεύεσαι: από το τι θες να κάνεις όντας σε αυτές τις νέες συνθήκες που περιμένεις έως το πόσο πολύ θα αλλάξει η ζωή σου γενικότερα. Όπως ίσως καταλάβατε κι εγώ και μερικοί άνθρωποι του φιλικού μου περιβάλλοντος αναμένουμε αλλαγές τόσο στον εργασιακό (κυρίως) τομέα όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ελπίζω σε όλους να έρθουν όχι μόνο τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά αυτά που θα πάνε τη ζωή μας ένα βήμα πιο μπροστά. Αισιοδοξήστε, στο κάτω κάτω δεν μας το χρωστάει η ζωή, εμείς το χρωστάμε στη ζωή μας. Και θα της δώσουμε αυτό που της αξίζει..

Αφιερωμένο εξαιρετικά στη φίλη Ν.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/07, 8:18 μ.μ.

    Αχ, Γιάννη μου, πολύ ωραίο αυτό που έγραψες ότι εμείς το χρωστάμε στη ζωή μας. Σήμερα άκουσα και κάτι που είπε ο Αϊνστάιν: «Καλή η λογική αλλά η φαντασία είναι το απόλυτο εργαλείο». 'Ετσι είναι χρήσιμο να αποφασίζεις με τη λογική αλλά και το να φαντάζεσαι τι θα γίνει εάν ή εάν αλλιώς κλπ. ακόμα πιο χρήσιμο. 'Αλλωστε για να quote και τον Λε Κορμπυζιέ: Η ζωή έχει πάντα δίκιο. 'Αρα λοιπόν, αυτό που θα γίνει τελικά είναι το μόνο που μπορεί να γίνει, διότι όλα τα άλλα δεν έγιναν. Ας γίνει το καλυτερο για όλους και για τον καθένα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μωρέ θα γίνει, στο χέρι του είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/07, 2:14 μ.μ.

    Ολα δεξια να μας πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bill & nicola όλα στην κατεύθυνση που θέλετε να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα αυτά που λες, τα καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί τα πέρασα και γω πρόσφατα και σίγουρα δεν θαναι για τελευταία φορά στη ζωή μου.

    εύχομαι ολόψυχα οι αλλαγές που περιμένετε να έρθουν για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να είσαι καλά jojo μου, το θυμάμαι ότι δεν πέρασε καιρός από τότε που σου συνέβησαν αυτές οι αλλαγές, Καλό σου Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

καλώς ορίσατε